Ha pénz tűnt el a te számládról is az utóbbi napokban, ezt kell tenned

penz-szamla-telefon
Olvasási idő kb. 2 perc

A Magyar Nemzeti Bank ismét megszólalt az Apple Pay rendszerének hibájából tévesen levont pénzösszegek miatt: minden érintettet kártalanítanak a magyar pénzintézetek, akiknek számlájára még nem futott be az összeg, azoktól azt kérik, jelentkezzenek bankjuknál.

Az Apple történetének talán legnagyobb fiaskójában technikai hiba miatt nagyon sok magyar ügyfélnél indított jóvá nem hagyott kártyás fizetést. Összesen 780 ezer darab tranzakció történt mintegy 2 milliárd forint értékben, számol be róla az MNB közleménye.

A jegybank úgy fogalmaz, fellépésük hatására már folyamatban van az érintettek kártalanítása. Amennyiben valaki még nem kapta meg a jogosulatlan terhelés ellenértékét, jelezze panaszát a hitelintézeténél.

Ha számládra még nem került vissza az eltűnt pénz, a bankodat keresd haladéktalanul
Ha számládra még nem került vissza az eltűnt pénz, a bankodat keresd haladéktalanulOlena Malik / Getty Images Hungary

Elméletben nagyon kevesen lehetnek ezügyben érintettek, mivel az MNB információi szerint mára a legtöbb ügyfél visszakapta a jogosulatlanul levont összegeket. Az MNB azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze banki egyenlegét és a tranzakciótörténetét, amennyiben pedig úgy látja, hogy mégsem történt meg a visszatérítés, haladéktalanul jelezze azt a számlavezető bankjának.

Gyors kártalanítás során került vissza a pénz a számlákra

Amennyiben az ügyfeleknek panasza van a hitelintézetekkel szemben, mert jogos követelésüket nem teljesítették, abban az esetben az MNB ügyfélszolgálata minden segítséget megad. 

A jegybank célja az ügyben az volt, hogy minden károsult a lehető leggyorsabban hozzájusson pénzéhez.

Az ügyben folyó egyeztetések során végig világos, egyértelmű és határozott üzenetet képviselt: minden érintettnek a jogszabályoknak megfelelően visszajár az Apple technikai hiba miatt történt hibás terhelés, és ennek érdekében elvárta, hogy az összes érintett tegyen meg mindent a helyzet lehető leggyorsabb kezelése érdekében.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek