Százezres bónuszt vihetnek haza ezek a magyarok, megéri így dolgozni

magyar-bonusz-uber-fizetes
Olvasási idő kb. 2 perc

Azok a magyar Uber-sofőrök, akik a múlt csütörtökön újrainduló szolgáltatás első napján 10 fuvart teljesítettek, 50 ezer forintos bónuszt kaptak a cégtől, a hétvégén letudott 30 út pedig nem kevesebb mint 100 ezer forintot ért nekik.

Magyarországon újra lehet Uberrel utazni június 13 óta: a Főtaxi partnereként dolgozó cég működése más, mint kivonulása előtt volt, de a taxisofőrök számára nagyon vonzó feltételeket kínálnak. A kezdő bónuszok mellett az első három hónapban jutalékmentesen végezhetnek munkát, és a cég azt ígéri nekik, hogy ennek lejárata után is versenyképes ajánlattal tartja meg őket.

Az Economx értesülései szerint nemcsak a Bolttól tudtak az ajánlattal sok sofőrt elszipkázni, hanem a Főtaxi maga is azzal szembesült, hogy partnere riválisa is lett egyben. Az elmúlt napokban közel sem volt akkora reptéri flottája a Főtaxinak, mint az Uber újraindulását megelőzően.

A magyar taxisok pár éve az Uber ellen tüntettek, ma megmentőjük lehet, és nem csak a nagy bónusz miatt
A magyar taxisok pár éve az Uber ellen tüntettek, ma megmentőjük lehet, és nem csak a nagy bónusz miattAnadolu / Getty Images Hungary

Az egyáltalán nem csoda, hogy sok egykori boltos váltott az Uberre: a Boltnál alapvetően 25 százalékos leadóval dolgoznak, ez megfelelően nagy számú fuvar teljesítését követően 12 százalékra csökkenhet.

Az Uber nulla százalékos jutaléka miatt kénytelenek voltak nagyot nyomni ezen, 9 százalékban meghatározva a leadót.

Nem a bónusz a legnagyobb vonzerő a magyar taxisoknak

Egyes értesülések szerint az Uber akár ez alá is mehet, vagy meghosszabbíthatja a nulla százalékos időszakot. Az Economx úgy tudja, megtörténhet, hogy az Uber 6-7 százalékos jutalékot állapít meg, ha addig versenytársa nem lép. Ezzel sikerülne ismét felborítania a taxispiacot, igaz, másképp, mint a 2016-os kivonulás előtt. A sofőröknek nagyon megérné itt vezetni , amennyiben valóban ilyen feltételek mellett tehetik meg. Az Uber sofőreinek száma 3000 lehet.

Az utasok vonzhatja, hogy júniusban első három utazásuknál 5000 forinttal kedvezményesebb összeget kell kifizetniük, mint amit az óra mutat.

Ezzel ugyanakkor még nem ér véget a turbulencia a személyszállítási piacon, a Taxi 5 ugyanis egy másik új szereplő, a Gett hazánkba invitálását tervezi.  

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek