Fontos szolgáltatások állnak le több napon: minden OTP-ügyfélnek tudnia kell

Diósi Szilvia
leallas-szolgaltatas (2)
Olvasási idő kb. 3 perc

Júliusban több dátumot is érdemes megjegyezni annak, aki az OTP-nél bankol. Több napon is leállás lesz tapasztalható néhány digitális szolgáltatásban.

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank, az ügyfeleknek több időpontban is gondja lehet bizonyos szolgáltatások elérésével ˗ írja az Index.

Leállások jönnek több digitális szolgáltatásban

A közleményében közelgő leállásra hívja fel a figyelmet az OTP Bank. Honlapjukon azt írják, hogy július 14-én, vasárnap 21:30 órától 23:30 óráig fejlesztési okból nem lesz elérhető az online számlanyitás és szerződéskötés, illetve minden olyan digitális szolgáltatás, amely elkészült dokumentumot vagy kivonatot jelenít meg.

Leállás várható az OTP Bank több szolgáltatásában
Leállás várható az OTP Bank több szolgáltatásábanViktorCap / Getty Images Hungary

Egy héttel később, július 21-én vasárnap hajnali 1 órától 3 óráig szintén fejlesztési okokból nem lesznek elérhetők a csoportos beszedéssel és állandó megbízással kapcsolatos információk az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatán, az internetbankon és a mobilbankon sem.

Milliós büntetést kapott az OTP

A pénzintézet a közelmúltban mulasztása miatt kapott büntetéssel is bekerült a hírekbe. Az MNB 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, mivel a pénzintézet nem tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének. Az OTP Bank 2024. évi rendes közgyűlésén – az előző évi üzleti tevékenység alapján megállapított osztalék mértékével összefüggésben – egy európai uniós bank megvásárlására tett ajánlatot, minderről tájékoztatta a nyilvánosságot. Azonban az MNB által működtetett, a kibocsátók rendszeres és rendkívüli tájékoztatásának közzétételére kijelölt hivatalos Információtárolási rendszerben sem a jogszabály által megkövetelt határidőn belül, sem a felügyeleti határozat kiadmányozásáig nem adott ki rendkívüli tájékoztatást a bankvásárlási szándékra vonatkozó információval kapcsolatban. Ezzel megsértette a tőkepiaci törvény rendkívüli tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó előírását. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek