Online is megnézheted a közlekedési büntetőpontjaidat

GettyImages-1182252662
Olvasási idő kb. 2 perc

Mindössze néhány kattintással elérhető és elektronikus úton kideríthető, hány büntetőpontot gyűjtöttünk már össze a közlekedés során. Ha ez meghaladja a 18 pontot, akkor az automatikusan a jogosítvány elvesztésével jár.

Ahhoz, hogy díjmenetesen ellenőrizhessük, mennyi büntetőpontot zsebeltünk már be, nem kell mást tennünk, csupán ügyfélkapuval kell rendelkeznünk.

Itt keresd a büntetőpont-egyenlegedet

Az ügyfélkapuval rendelkezők a magyarorszag.hu oldalon nézhetik meg, hogy közlekedés közben milyen szabálysértést követtek már el, és ezért mennyi büntetőpontot kaptak. Az azonosítást követően természetesen mindenki csak a saját pontjait láthatja.

Csupán egy ügyfélkapu szükséges ahhoz, hogy megtudjuk, mennyi büntetőpontot gyűjtöttünk össze közlekedés során
Csupán egy ügyfélkapu szükséges ahhoz, hogy megtudjuk, mennyi büntetőpontot gyűjtöttünk össze közlekedés sorándamircudic / Getty Images Hungary

A személyre szabott felületre való bejelentkezést követően az alábbi menüpontokat kell kiválasztani ahhoz, hogy tájékozódhassunk: a Közigazgatás, Jog --> Adatkezelés, adatszolgáltatás -->Tájékoztatás a közúti közlekedési előéleti pontokról.

A büntetőpontok akár csökkenthetők is

Az adatkérést követően megnézhetjük a közúti közlekedés során összegyűjtött aktuális büntetőpontjaink összesített számát, azt, hogy ezeket tételesen milyen vétségek miatt szabták ki, illetve az előéleti pontok elévülési idejét is megtaláljuk az ügyfélkapun keresztül. 

A vezetői engedélyt az illetékes járási hivatal azonnal visszavonja, ha a jogosítvány tulajdonosának előéleti pontjai elérik vagy meghaladják a 18-at.

Jó hír, hogy a 18 pont elérése előtt lehetőség van a pontok csökkentésére, ám ehhez részt kell venni egy önkéntes vezetői utánképzésen, melynek sikeres elvégzése után a nyilvántartott pontok száma jelentősen csökkenhet.

A tervezettnél kevesebb a traffipax Budapesten. Ezt a helyzetet a sofőrök zöme ki is használja, van, aki 160 km/órás sebességet is megenged magának.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek