Egyszavas posztokkal van tele az üzenőfalad? Mutatjuk, miért

GettyImages-1341848809

Ha a Facebookon követett oldalaid és ismerőseid fala is ezzel van tele, de még nem tudod, miért, most lerántjuk a leplet a magyar internet elmúlt 24 órájának legforróbb trendjéről.

Magyarországra egyhetes késéssel érkezett meg, viszont annál gyorsabban tartolt egy, a Twitterre véletlenül kitett, viszont pillanatokon belül virálissá vált poszt. Amerikában még Joe Biden is beszállt a buliba, példáját a NASA is követte, itthon pedig a miniszterelnöktől a különböző márkákon át a közemberekig sokan áldoztak az őrület oltárán.

Így indult az internetes őrület

Trains, azaz vonatok – sikerült az Amtrak amerikai vasúttársaságnak teljesen véletlenül posztolnia szeptember elsején. Az emberek elég jól szórakoztak a bakin – az ilyesmire hajlamos az internet, az egyik leglegendásabb eset az, amikor Donald Trumpnak sikerült a covfefe kifejezést megosztania a netezőkkel. 

Természetesen nem is álltak meg a nevetésnél: a NASA az univerzum, Joe Biden elnök a demokrácia szót osztotta meg a többiekkel – pillanatok alatt körvonalazódott a trend, miszerint azt az egyetlen szót „kell” most megosztani, ami téged a leginkább jellemez.

A trendet nagyon ügyesen lovagolta meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is: hozzá – és csapatához – már szeptember másodikán eljutott a hír, hogy így kell posztolni, ezért a szabadság szót osztotta meg követőivel:

A mémesedő egyszavasok minket is elértek

Szerdán aztán hirtelen enigmatikus egyszavasok jelentek meg a magyar felhasználók falán is. Én egy könyvesbolthálózat oldalának követőjeként láttam az első példát erre a trendre. A Bookline a könyvek szót osztotta meg követőivel, hamarosan viszont egyre-másra bukkantak fel a falamon – és sejtem, mások falán is – a hasonló posztok. A magyarok leginkább a Facebookon követik és játsszák tovább a játékot.

Érdekes látni, ki hogyan viszonyul a trendhez: vannak persze olyan játékosok, akik máskor is igen érzékenyen csaptak le ezekre a lehetőségekre, ezért 

meglepő, amikor az ember olyan márkára bukkan, amely sosem hagy ki egy poént sem, erre a vonatra viszont cikkünk megírásáig elfelejtett felülni.

Pedig ez így van egy gyorséteremmel is. A megjelent posztok ugyanakkor jó szórakozást is jelentenek, az én személyes kedvencem a Lidl posztja – nemes egyszerűséggel a minden szót írták ki, és kivel ne fordult volna már elő, hogy lement kenyérért, majd hazaért egy fúróval üzletükből?

 A politikában is tényező

Ahogyan Amerikában, így itthon sem maradt néma az ország első embere: Orbán Viktor is posztolt egyszavast – egyáltalán nem is meglepő, hogy mit.

Ismerőseid is belevágtak

A cégeket követően aztán egyre több magánember is úgy gondolta, megpróbálja saját esszenciáját egyetlen szóban megragadni,

így a boltok, éttermek és kereskedők után a hírességek, szomszédok és kollégák is nekiláttak egyszavasakat fabrikálni magukról.

Fluor Tominál biztosan egyértelmű volt a mizu, egy hétköznapi embernek, mint én vagy talán te, a cikket olvasó, viszont még érdekes önismereti játékot is jelenthet megpróbálni egy szóban megragadni saját lényegedet.

Bevallom, magam is gondolkoztam ilyen poszton, aztán hagytam inkább az egészet a fenébe, mivel arra jutottam, nem tudom, személyiségem melyik szeletét akarnám így kitenni poénból saját oldalamra.

Van, akit már halálra idegesít a trend

Persze minden netes trendnek vannak követői, és sokan unják is ezeket. Már csütörtök reggelre hangot is adtak többen a Facebookon annak, hogy remélik, hamar lecseng az egyszavas dili – ez elég valószínű, hisz a legendás covfefét sem szokta már kiírni csak úgy senki sem az oldalára. Ha te is unod, nyugodj meg, pár nap, és biztosan kikopik a Facebookról az egyszavazás. Addig pedig mi lenne, ha inkább tartanál egy kis szünetet a közösségi hálón?

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra