Megkeseríti az életed ez a hibás frissítés: ha csak fagyást okoz, még jól jártál

hiba-frissites-1205852013 (1)
Olvasási idő kb. 2 perc

Nem sokkal azután, hogy kiderült: lényegében használhatatlanná teheti a számítógéped a legújabb, hibás Windows-frissítés, kiderült, hogy egyéb probléma is akad vele.

Egyes számítógépek esetében teljesen használhatatlanná teheti a tálcát a Windows 11 KB5039302 számú frissítéseírja a hvg.hu. Így azoknak is érdemes lehet eltávolítani a balul sikerült frissítést, akiknél nem kergette az operációs rendszert állandó újraindulásba.

A tálca elromlása elsősorban a médiafunkcióktól mentes Windows N-kiadást érinti, ám a hírek szerint más, hagyományos verzióknál is felbukkanhat. A jelenség megjelenése esetén csak a tálca „fagy le”, a felhasználói felület többi eleme és a Fájlkezelő továbbra is működőképes marad.

A Microsoft közölte: már dolgoznak a hiba kijavításán.

Egymás után derültek ki a problémák, amelyeket a hibás frissítés okozhat
Egymás után derültek ki a problémák, amelyeket a hibás frissítés okozhatArtem Peretiatko / Getty Images Hungary

Így lehet eltávolítani a hibás frissítést

Addig is, mindenkinek érdemes eltávolítania a frissítést – azoknak is, akiknél eddig nem okozott semmilyen problémát. Ezt legegyszerűbben a következőképpen lehet megtenni:

  • A Beállításokon belül válaszd ki a Frissítés & Biztonsági, majd a Windows Update, a Frissítési előzmények megtekintése, végül a Frissítések eltávolítása lehetőséget
  • Kattints jobb gombbal az eltávolítani kívánt frissítésre, ebben az esetben a KB5039302 számúra
  • Válaszd az Eltávolítás parancsot

Nem ez az egyetlen probléma, ami erről a frissítésről kiderült. Sőt, ez még a kisebbik probléma, szerencsésnek érezhetik magukat azok, akiknél csak a tálcát tette tönkre. Ahogy arról a Dívány is írt korábban, egyes felhasználók a frissítés telepítése után végtelen újraindítás-ciklusban találták magukat: számítógépük a telepítése után folyamatosan újraindult. Így lehetetlen volt számukra betölteni a rendszert.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek