Véletlenül se telepítsd ezt a frissítést a gépedre: használatlanná teheti

Lontai Ildikó
frissites-gep-no
Olvasási idő kb. 2 perc

Pórul jártak azok, akik elsők között telepítették a Windows 11 új frissítését a gépükre.

Hibás lett a Windows 11 javítása, folyamatosan újraindítja a gépet, ezért komoly gondokat okozhat azoknál, akik nemrég telepítették – írja a hvg.hu.

Bajt okoz az új frissítés, folyamatosan újraindítja a gépet

Menetrend szerint futott be néhány napja a Windows 11 frissítése, a KB5039302 – és vele együtt a problémák is. A Microsoft egyelőre előnézetben adta ki a nevezett javítást, de azt már

nem a tesztelők kapták meg, hanem az otthoni és a vállalati felhasználók egy kis százaléka.

A tömeges, mindenkit érintő bevezetés előtt a Microsoft még egy utolsó fázisban ellenőrizze, minden rendben van-e az adott frissítéssel – mint kiderült, nem volt.

Ne telepítsd az új frissítést a gépedre, komoly bajt okozhat
Ne telepítsd az új frissítést a gépedre, komoly bajt okozhatNurPhoto / Getty Images Hungary

A vállalat visszahívja a hibás Windows 11 frissítést, de azokat a felhasználókat, akik már telepítették, ez aligha fogja vigasztalni.

Ők ugyanis végtelen újraindítás-ciklusban ragadtak. Számítógépük ugyanis a frissítés telepítése után jó eséllyel folyamatosan újraindul. Így lehetetlen betölteni a rendszert.

A Microsoft már elismerte a problémát, és jelenleg is vizsgálják, mi állhat a hátterében, az érintetteknek pedig a helyreállítási opciók valamelyikét javasolják. Ehhez a Windows 11 helyreállítási környezetre van szükség, mely automatikusan előjön, ha a rendszer ismétlődően nem tud megfelelően betöltődni – derül ki a Bleeping Computer cikkéből.

Itt a Hibaelhárítás opcióra kell kattintani, majd a Speciális beállításokra. Ezután el kell távolítani a frissítéseket, a Legutóbbi minőségi frissítés eltávolítása opcióra kattintva, így elvileg törlődik a hiba. A Windows 11 frissített verziója az említett probléma miatt a tervezett júliusi időpont helyett később fog megérkezni a felhasználókhoz, csak azután, hogy a Microsoft javítja és teszteli az új verziót.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek