Csupán három kattintás, és megtudod, ki olvassa még rajtad kívül az e-mailjeidet

GettyImages-1232167036
Olvasási idő kb. 2 perc

Talán kevesen tudják, hogy könnyen ellenőrizhető, vajon illetéktelenek beléptek-e a Gmail-fiókunkba. Azonban nem lesz szükség az alábbi biztonsági ellenőrzésre, ha rendszeresen megváltoztatjuk a jelszavunkat, és azt nem tudatjuk másokkal.

Az e-mailjeink, legyen szó magánlevelezésről vagy munkahelyi üzenetváltásokról, gyakran tartalmaznak olyan szenzitív információkat, melyek semmiképpen sem tartoznak másokra. Ennek ellenére megeshet, hogy gyanús dolgok hívják fel a figyelmünket arra, hogy a Gmail-fiókunkat mások is olvasgatják. Az illetékteleneket azonban néhány kattintással kizárhatjuk a levelezésünkből – írja a Femina.

Jó esetben csak mi olvassuk az üzeneteinket

Azt, hogy valóban feltörték-e a levélfiókunkat, hasonlóan ellenőrizhetjük, mint a Facebook esetében. Vagyis azt kell kideríteni, hogy milyen eszközöket társítottak a fiókunkhoz. Ideális esetben ez a Gmail-fiók tulajdonosának telefonja, vagy egyéb okoseszköze, laptopja, munkahelyi számítógépe.

E-mailjeinkhez nem fognak illetéktelenek hozzáférni, ha megfelelő jelszóval gondoskodunk a levelek biztonságáról
E-mailjeinkhez nem fognak illetéktelenek hozzáférni, ha megfelelő jelszóval gondoskodunk a levelek biztonságárólOmar Marques / Getty Images Hungary

Így ellenőrizheted, biztonságban vannak-e a leveleid

A Google Support javasolata alapán az alábbi módon ellenőrizhetjük Gmail-fiókunk biztonságát:

  1. Lépjünk be a Goggle Accountba
  2. Bal oldalon válasszuk ki a "Biztonság" menüpontot. 
  3. Görgessünk a "Saját eszközök" részhez, ahol látjuk, hogy az adott pillanatban, illetve az elmúlt hetekben milyen eszközökkel léptek be a Google-fiókunkba. 

A kijelentkeztetett eszközöknél azt is láthatjuk, hogy hány percig használták azokat. Ha ezek között van számunkra ismeretlen, akkor azokból egy kattintással ki tudunk lépni.

A mesterséges intelligencia bár  számos területen megkönnyíti az életünket, nem minden esetben szolgálja az érdekeinket. Vannak, akik például arra használják, hogy hozzáférjenek mások jelszavához.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek