Fontos határidő jár le ma le: tízezreket bukhatsz, ha nem lépsz

GettyImages-962240924

Már csak néhány óra maradt a lakásbiztosítási kampányból: ha a mai éjféli határidőig nem mondod fel a biztosításod, akár súlyos ezreket is bukhatsz.

Még ma intézkedj, ha nem akarsz lemaradni róla!

Ma zárul le a márciusi lakásbiztosítási kampány: ha éjfélig beérkezik a felmondás a biztosítóhoz, akkor az évfordulón kívül is új szerződést lehet kötni – adta hírül az Economx.hu, hozzátéve:

a váltásnak van néhány nagyon fontos szabálya. 

A felmondást még ma le kell adni online vagy személyesen a biztosító ügyfélszolgálatára, a postán feladott nyomtatvány azonban már nem érkezik meg határidőre. Az e-mailben küldött felmondást fokozott biztonságú elektronikus aláírással vagy állami e-dokumentum hitelesítéssel (AVDH) ellátott dokumentumban kell megtenni, ám ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor a papíron aláírt, beszkennelt formát is elfogadják, emellett egyes biztosítók honlapján külön felmondási felületet is találunk.

Ma zárul a lakásbiztosítási kampány, éjfélkor jár le a felmondások leadási határideje
Ma zárul a lakásbiztosítási kampány, éjfélkor jár le a felmondások leadási határidejesukanya sitthikongsak / Getty Images Hungary

Fontos, hogy a lakásbiztosítás felmondásában szerepeljen a biztosító neve, a szerződésszám, a szerződő személyes adatai, a biztosított ingatlan adatai, a felmondás márciusi dátuma és a szerződő aláírása, és célszerű azt is beleírni, hogy a márciusi felmondás lehetőségével az ügyfél a 25/2023. (II. 1.) Korm. rendeletben foglalt szabályok alapján él – tették hozzá.

Az április 2-i határidő csak a felmondás beérkezésére vonatkozik, új szerződést ezután is köthetünk bármikor, de ezt a felmondással egyidejűleg is megtehetjük.

Noha a felmondott szerződés még 30 napig él, az új biztosítást célszerű úgy megkötni, hogy az ingatlan a régi szerződés lejártát követő naptól legyen biztosítva. Ne feledjük, hogy a márciusi kampányban az ingóságokra kötött külön vagyonbiztosítások és a jelzáloghitelek folyósítási feltételeként előírt hitelfedezeti lakásbiztosítások is felmondhatók. Ám nagyon fontos, hogy a váltásról, az új szerződésről értesítsük a bankot, többek között azért, mert a hitel adatait fel kell vezettetni az új biztosításra. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek