Ebben az országrészben visz el a magyarok fizetéséből a legtöbbet a bevásárlás

Diósi Szilvia
bevasarlas-fizetes (2)
Olvasási idő kb. 2 perc

A legtöbb helyen a fizetésük harmadát költik bevásárlásra a magyarok, de van olyan vármegye, ahol a kapott pénzük fele megy el élelmiszerre.

Félmillió forintnál is többet költöttek bevásárlásra Budapesten az első negyedév három hónapjára jutó több mint 1,5 millió forintos átlagos nettó fizetésből – írta meg az Mfor a Buksza adataira hivatkozva. Az országos összesítésből az is kiderül, hogy ebben az időszakban hol mekkora volt az átlagfizetés, és ebből mennyit költöttek el a magyarok a boltokban. 

Más-más összegeket visz el a fizetésből a bevásárlás

A vármegyei összehasonlításokból jól lászik, hogy Békésben, Nógrádban és Szabolcs-Szatmár-Beregben a negyedévben 909-966 ezer forintos fizetésekből gazdálkodtak, ebből az összegéből 311-345 ezer forintot vittek el a vásárlások. 

A fizetések jelentős részét bevásárlásra költik a magyarok
A fizetések jelentős részét bevásárlásra költik a magyarokOscar Wong / Getty Images Hungary

Zalában majdnem a fizetések fele megy el

Győr-Moson-Sopron vármegyében 460 ezer forintot költöttek a boltokban az emberek, még 885 ezer maradt náluk a három hónapban. A negyedévi költések száma meghaladta még a négyszázezret Komárom-Esztergomban (402 ezer forint), Fejérben (410 ezer forint), Veszprém (406 ezer forint), Vas (419 ezer forint) és Pest vármegyékben (447 ezer forint).

Ezeken a területeken 689-834 ezer forint közötti összeg maradt a lakosságnál a bevásárlások után.

Zala nem teljesített túl jól, arányaiban az itt lakóknak ugyanis nagyon sok pénzét emészti fel a bevásárlás: az idei első negyedév adatai szerint 432 ezer forintot hagynak a boltokban, és 571 ezer forint marad náluk.

Hevesben 396 ezer forint megy el bevásárlásra, Tolnában 392, Hajdú-Biharban 369, Bács-Kiskunban 382, Csongrád-Csanádban 392, Baranyában 378, Jász-Nagy-Szolnok vármegyében 370, Somogyban 381, Borsod-Abaúj-Zemplénben pedig 338 ezer forintot költenek.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek