Brutálisan drágul a bankolás: tömegek által használt szolgáltatást érint

GettyImages-1173510174

A legtöbb banknál emelkedő banki díjakkal kell számolnunk áprilistól – mutatjuk a részleteket.

Egy pénzintézetnél majd csak május 1-jétől várható drágulás.

A korábbiaknál átlagosan közel negyedével kerülnek többe a most nyitható egyszerűbb számlák – számolta ki saját adatbázisa alapján Az én pénzem, hozzátéve: mától esetenként jókorát emelkedő banki díjakkal szembesülhetünk. Mint írták, az OTP után április 1-jétől többe kerül a bankszámla a CIB, a K&H, a Raiffeisen és az Unicredit ügyfelei számára is, az MBH pedig május 1-jétől növeli több díját a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által publikált, 2023. éves fogyasztói árindex mértékével,

azaz 17,6 százalékkal.

A most nyitható egyszerűbb banki számlák díjai közel negyedével drágultak
A most nyitható egyszerűbb banki számlák díjai közel negyedével drágultakAndrii Zorii / Getty Images Hungary

A portál kitért arra is, hogy a drágulást az inflációs díjemelés mellett a bankok folyamatosan változó számla- és kártyakínálata miatti magasabb díjak is magyarázzák. Noha a legtöbb pénzintézetnél valóban emelkedtek a mindennapi bankoláshoz kötődő díjak, egy kis körültekintéssel még mindig spórolhatunk, például kedvezőbb tranzakciós költségű számlacsomag megválasztásával. A lehetőségekről az adott pénzintézet kínálata között érdemes tájékozódni.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek