Több magyar bank is megtette ezt a lépést: sokaknak érkezett pénze

GettyImages-1770185522
Olvasási idő kb. 2 perc

A múlt hét folyamán több ízben is indokolatlanul terhelte meg a magyar előfizetők bankkártyáját az Apple Pay. Az alábbi magyar bankok már kártérítették ügyfeleiket.

A Magyar Nemzeti Bank szombaton közleményben szólította fel a hazai hitelintézeteket, hogy haladéktalanul kezdjék meg az Apple által okozott, technikai probléma miatt bekövetkezett jogosulatlan levonásokhoz kapcsolódó kártalanítást.

A Gránit Banknál vasárnap megtörtént az ügyfelek kártalanítása, ugyanis a számlájukra megérkeztek a jóváírások az Apple-től a jogosulatlan App Store terhelések miatt – közölte a Gránit Bank

Egyre több magyar bank írja jóvá az Apple téves levonásait
Egyre több magyar bank írja jóvá az Apple téves levonásaitLuis Alvarez / Getty Images Hungary

A jogtalan Apple-levonásokat több bank is visszatérítette

Több bank, köztük az OTP, a CIB Bank és a Gránit Bank, már megtérítette ügyfeleinek az Apple által tévesen levont összegeket. A probléma szerdán kezdődött, majd csütörtökön is folytatódott. Az App Store-ban regisztrált kártyákról csak az OTP Banknál mintegy 325 ezer téves tranzakciót kezdeményezett az Apple. 

A hiba következtében a magyar ügyfeleknél szerdán 18-20 óra között mintegy 780 ezer jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben – írta meg közleményében az MNB.

A Gránit Bank tájékoztatása szerint rögtön felvette a kapcsolatot az Apple-lel, és letiltotta a jogtalan terheléseket indító kereskedői platformot. Ügyfeleit SMS-ben is értesítette, figyelmeztve őket, hogy biztonságuk érdekében állítsák minimumra kártyáik online limitjét. A Gránit Bank ügyfelei megfogadták a biztonsági javaslatot, hússzor annyian állítottak be limitet az események hatására, mint korábban. 

Ezek a pénzintézetek már jóváírták a levont pénzeket

„Az Apple megkezdte az általa tévesen terhelt tranzakciók visszatérítését, ügyfeleink egyenlegében a jóváírás kártyatípustól és kibocsájtótól függően rövidesen megjelenik vagy már meg is jelent. Ezúton is köszönjük ügyfeleink türelmét” - írja közleményében az MBH Bank. 

A CIB Bank is arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy az Apple által tévesen levont összegek visszatérítése megtörtént. Kérik, hogy ha bármilyen kérdésük merülne fel az üggyel kapcsolatban, azt a bank e-mail címén jelezzék

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek