Bekeményítenek az illetékesek a Balatonnál: ezt az illegális tevékenységet nem tűrik tovább

GettyImages-92703033
Olvasási idő kb. 2 perc

Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében folytatják az illegális stégek, engedély nélkül telepített bejárók bontását.

A hirbalaton.hu információi szerint az érintetteket előre kiértesítették, akik közül sokan ígéretet tettek arra, hogy maguk bontják el az engedély nélküli felépítményeiket.

Rengeteg az illegális stég a Balatonnál

Bár a több mint száz érintett többsége rendelkezik valamilyen engedéllyel, nem oda, nem úgy és nem akkora bejárót, stéget, építményt létesített, mint amire az szól. A helyzet odáig fajult, hogy

helyenként valóságos bódévárosok épültek a vízben.

A vízügyi igazgatóság honlapján június 6-án megjelent felszólítás szerint a Balaton tómeder a magyar állam tulajdonában, és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében áll, ezért víziállások csak a vonatkozó jogszabályok betartásával, a vízügyi igazgatóság mint mederkezelő hozzájárulásával, meghatározott időtartamra létesíthetők.

Az illétekesek a felszólítást követően az illegális létesítményeket elbontják
Az illétekesek a felszólítást követően az illegális létesítményeket elbontjákJanos Illesi / Getty Images Hungary

A jelenlegi bontás a vasúti pályatest hullámzás és jégzajlás elleni védelmét biztosító kőszórásos párhuzamművön illegálisan elhelyezett vagy ahhoz kapcsolódó horgászhelyeket érint, amelyeket

közlekedésbiztonsági és balesetvédelmi szempontok miatt szükséges felszámolni.

Az igazgatóság munkatársai az engedély nélkül telepített víziállásokra táblákat helyeztek el, kérve a tulajdonost az építmény biztonságos eltávolítására. Ahol ez nem történik meg, bontásra kerül sor. A vízügy munkáját most az érintett önkormányzatok is segítik a tómederből kiszedett roncsok, hulladék elszállításának megoldásával.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek