Sorra fosztják ki a magyar autósokat ezzel a trükkel: ne dőlj be neki!

GettyImages-1159102735
Olvasási idő kb. 2 perc

Pórul járt sofőröket kihasználva, irreálisan magas árakat számítanak fel álautómentősök Szlovéniában. A trükknek már többen bedőltek.

A csalásra a Magyar Autóklub szlovén társklubja, az AMZS hívja fel a magyar nyaralók figyelmét, akiknek azt tanácsolják, baj esetén mindig csak hivatalos csatornákon keresztül kérjenek segítséget. 

Arcátlan trükkel verik át az autósokat 

Az Autósélet blog szerint a csalók jellemzően az autópályákon, és magukat az AMZS alvállalkozóinak kiadva verik át áldozataikat. Módszerükkel a bajba jutott autósokat károsítják meg, akik baleset vagy járműhiba miatt szorulnak segítségre. Az álautómentősök ekkor jelennek meg a lerobbant autóknál, hogy rábeszéljék a sofőröket szolgáltatásuk igénybevételére. Dolguk végeztével azonban nem ritka, hogy

irreálisan magas összeget számolnak fel, amely a piaci ár akár tízszerese is lehet.

Fontos, hogy az autósok ne bízzanak a trükkös csalókban, inkább hivatalos úton kérjenek segítséget
Fontos, hogy az autósok ne bízzanak a trükkös csalókban, inkább hivatalos úton kérjenek segítségetdeepblue4you / Getty Images Hungary

Innen ismerhető fel az átverés

Mint írják, déli szomszédunknál a forgalmat akadályozó, elakadt járműveket hivatalosan csak a Szlovén Autópálya Társaság (DARS) szállíthatja el, a leállósávban vagy pihenőben elakadt autókat pedig az AMZS jogosult megjavítani, elvinni. Hozzátették: a segélyszolgálatok az autóikon minden esetben feltüntetik a logójukat, amely hasznos információ lehet a bajba jutott sofőröknek arról, hogy tényleg a valódi segítség érkezett-e meg.

Az AMZS arra kéri az utazókat, hogy semmiképp se állapodjanak meg más szolgáltatókkal, csakis a hivatalos csatornáikon kérjenek segítséget: vagy az 1987-es segélyhívószámukon, vagy klubjuk honlapján. Javaslatuk szerint azt se engedjék meg az ügyeskedő vállalkozóknak, hogy a meghibásodott járművet saját szervizükbe szállítsák, mert ennek bizony kontár munka és óriási számla lehet a vége.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek