Ebben a vármegyében van a legnagyobb veszélyben az autód Magyarországon

GettyImages-521342503

A rendőrség adatai szerint az elmúlt egy évben 100 ezer lakosra vetítve Nógrád vármegyében történt a legtöbb autólopás, feltörések tekintetében pedig Heves megyében a legrosszabb a helyzet.

Tavaly és idén április között lakosságarányosan a legnagyobb eséllyel Nógrád vármegyében lophatták el az autódat – derül ki a Pénzcentrum írásából. Ezen a területen ugyanis 100 ezer lakosra vetítve 39 ilyen bűncselekmény történt. A dobogó másik két fokára Heves (29 eset) és Jász-Nagykun-Szolnok (22 eset) vármegye került föl. A legbiztonságosabb három vármegye Hajdú-Bihar (6), Borsod-Abaúj-Zemplén (6) és Somogy (7) voltak. Érdekes módon Budapesten nem történt különösebben sok lopás, a főváros a középmezőnyben van, 14 esettel. 

Amennyiben a fővárosi és az országos bűntérképet nézzük, amely csak 60 napra megy vissza (tehát a legrégebbi adat február 14-i), azt találjuk, hogy lopás szempontjából gócpontnak számít Békásmegyer, Csepel, a Városliget és a Keleti pályaudvar környéke. Országosan Szolnok és Miskolc, Gyöngyös, Sárvár és Győr környéke, Körmend, Szőce és Nyírbátor számít veszélyes területnek.

Békásmegyeren autólopás és -feltörés is sok történik
Békásmegyeren autólopás és -feltörés is sok történikPixelsEffect / Getty Images Hungary

Az autók feltörésében Heves megye vezet

A gépkocsik feltörése szempontjából Heves vármegye vezeti a listát. Itt 100 ezer lakosra vetítve 35 eset történt, utána Pest vármegye (17 eset) és a főváros (15 eset) következik. A legnagyobb biztonságban Veszprém (2) és Zala (2) vármegyékben van az autód, de nem sokkal rosszabb a helyzet Hajdú-Biharban (3) vagy Békésben (3) sem.

Az autólopások mintájára a 60 napra visszamenő bűntérképet nézve azt találjuk, hogy Békásmegyeren, a Maglódi út mentén, illetve az Üllői úton és a Ferihegyi reptérre vezető út környékén törtek föl sok gépkocsit. Országosan Győrött, Gyöngyösön, Egerben, Kiskunhalason, Miskolcon és Ráckevén történt kiugróan sok ilyen bűncselekmény.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek