Fontos újdonság derült ki az áramszámlák változásáról: minden ügyfélnek tudnia kell

Lontai Ildikó
aram-valtozas-meroora
Olvasási idő kb. 3 perc

Július 1-től két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere, ugyanakkor mégis lesz lehetőség online diktálásra az informatikai átállás alatt. A felhasználó-azonosító számok változására viszont nagyon kell figyelni.

A korábbi tájékoztatással ellentétben mégis biztosít online diktálási lehetőséget az MVM az áramszámlázási rendszer kéthetes leállása alatt. A számlák azonban az informatikai átállás miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkeznek –írja a Pénzcentrum.

Számos változás lesz júliustól az áramszámlázásban

Július 1-től két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere, ami érinti a személyes, a telefonos, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is – erről a szolgáltató korábban adott tájékoztatást. Ugyanakkor fontos újdonság, hogy az MVM soron kívüli fejlesztésének köszönhetően

a korábbi információkkal ellentétben, az áramszámlázási rendszerek leállítása alatt is biztosított lesz az online diktálás lehetősége az mvmnext.hu/irasos címen elérhető felületen, regisztráció nélkül is.

A szolgáltatóváltozást követően (az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása után) az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, így ezen számlák fizetési határideje is megváltozik.

Változás lesz az áramszámlázási rendszerben, ugyanakkor a leállási időszak alatt is lehetőség van a mérőórák online bediktálására
Változás lesz az áramszámlázási rendszerben, ugyanakkor a leállási időszak alatt is lehetőség van a mérőórák online bediktálásáraPeopleImages / Getty Images Hungary

Rendkívüli diktálásra azonban a leállás előtt nincsen szükség, illetve a telefonos diktálás lehetősége is biztosított lesz az átállási időszakban.

Fontos azonban, hogy ne megszokásból diktáljuk be a mérőóraállást! Ahogy korábban írtuk, az E.ON-tól érkező ügyfelek

korábbi áramos felhasználóazonosító száma július 1-jétől megváltozik.

Ez az új azonosító kell majd minden áramügyintézéshez: a mérőállás-diktáláshoz, az online ügyfélszolgálatra vagy mobilappra történő regisztráláshoz is.

Csak az áramszámlázást érinti a változás

A változásokat és az áramszámlázási rendszer leállását az okozza, hogy ezentúl Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már egyetlen cég, az MVM Csoport nyújtja, ugyanakkor az E.ON Áramszolgáltató Kft ügyfélkörének átvétele informatikai átállással és fejlesztéssel jár. Emiatt az áramügyintézés 2024. július 1-jétől előreláthatólag két hétig leáll.

Az informatikai fejlesztések a földgáz szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézést nem érintik.

Az előre fizetős árammérővel rendelkező ügyfeleknek azonban sürgős dolga akad, mégpedig, hogy gondoskodjanak a villanyórájuk előzetes feltöltéséről. Az E.ON-tól érkező ügyfeleknek feltöltőkód vásárlására online 2024. június 27. 20 óráig, a feltöltőpontokon június 28. 16 óráig van lehetősége, utána azonban előreláthatólag két hétig nem lesz lehetőség feltöltőkód vásárlására.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek