Ezzel az egyszerű trükkel tényleg kijön a vörösborfolt a ruhából

GettyImages-529041063

Mutatjuk, hogyan távolíthatod el a legmakacsabb szennyeződések közé tartozó vörösborfoltot a ruhából néhány hétköznapi, minden háztartásban megtalálható eszközzel.

Amikor valaki rálöttyenti a vörösbort kedvenc fehér ingedre vagy féltve őrzött terítődre, akkor könnyen eluralkodhat rajtad a pánik, hogy nem fog kijönni, és ha nem cselekszel azonnal, egy hagyományos mosás valószínűleg kevés is lesz a sikerhez. A szövetet elcsúfító vörösborfolt eltávolítása ennek ellenére egyáltalán nem bonyolult feladat. Itt egy kipróbált trükk, ami meglepően egyszerű, mégis nagyszerű eredményt érhetsz el vele.

Így szedd ki a vörösborfoltot öt lépésben

A Real Simple által bemutatott módszerhez mindössze egy tiszta, fehér ruhára, egy nagy tálra, egy teáskannára, némi konyhasóra és egy kevés szódavízre lesz szükséged. A teendőd a következő:

1. Óvatosan itass fel annyi bort, amennyit csak tudsz az átnedvesített fehér ruha segítségével, de ne dörzsölgesd az anyagot, mert ezzel csak megkötöd a szennyeződést. Kezdd a folt külső részénél, majd fokozatosan haladj a belseje felé.

2. Fektesd rá a pecsétes anyagot az előkészített tálra, majd öntsd rá a szódavizet (vagy szénsavas ásványvizet) a foltra, és várj egy keveset, hogy a szénsavból származó buborékok kifejtsék hatásukat. Ezután kívülről befelé haladva óvatosan nyomkodd meg a folt helyét egy tiszta ruhával. Ha szükséges, ezt ismételd meg többször is, majd mosd ki a ruhát a mosógépben. Még mindig látható a folt? Akkor lépj tovább a következő pontra.

Nem jó, de nem is tragikus
Nem jó, de nem is tragikusLauriPatterson / Getty Images Hungary

3. Tedd a tálat a megtisztítandó szövet alá, majd szórd meg a foltot bőségesen sóval, hogy teljesen ellepje a felületét, közben pedig forralj fel egy adag vizet a teáskannában.

4. Óvatosan öntsd rá a felforralt vizet a foltra körülbelül 30 centiméteres magasságból. Haladj lassan a folt külső oldalától a belső része felé, amíg el nem fogy a víz.

5. Végül mosd ki a ruhát a legmagasabb hőfokú programmal a mosógépben. Ezzel kész is vagy. Ha mindent jól csináltál, a foltnak mostanra hűlt helye lesz!

Még egy hasznos tipp: amíg nem sikerül teljesen eltávolítanod a vörösborfoltot, tekints el a szárítógép használatától, mert a szennyeződés ettől mélyen beivódhat az anyagba.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra