Itt rontod el a tükör tisztítását: 4 ok, ami miatt foltos maradhat

GettyImages-1224108688

Sokan elkövetik ezeket a hibákat a tükör tisztítása során. Te is közéjük tartozol? Most kiderítheted!

A tükörtisztításban elméletben semmi bonyolult nincsen. Néhány fújás a tükörre az üvegtisztítóból, majd pár gyors törlő mozdulat, és kész is. De vajon miért fordulhat elő, hogy csíkos, foltos vagy maszatos marad a tükör? Valószínűleg azért, mert a következő 4 pontból valamelyik rád is igaz lehet.

1. Papírtörlővel próbálkozol

Bármilyen kényelmes megoldás is a papírtörlő, van egy nagy hátránya: általában szöszöket hagy maga után, így nem lesz tökéletes az eredmény. Ennek elkerüléséhez használj mikroszálas törlőkendőt, amely speciális anyagának köszönhetően szösz- és csíkmentesen tisztít.

A tükör tisztításához papírtörlő helyett mikroszálas törlőkendőt használj
A tükör tisztításához papírtörlő helyett mikroszálas törlőkendőt használjDetry26 / Getty Images Hungary

2. Nem törlöd le előtte a port

A tükör a felületén felhalmozódó portól még piszkosabbnak tűnhet. Ha ezt nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyod, és felviszed rá a tisztítószert, anélkül hogy portalanítanád, a porszemek nedvesek lesz, és szétterülnek a tükrön.

Egyszerűbb dolgod lesz, ha egy benedvesített mikroszálas törlőkendővel előbb letörlöd a port.

3. Nem tiszta a ruha, amit használsz

Ennek egyértelműnek kéne lenne, mégis vannak, akik elkövetik azt a szarvas hibát, hogy a tükörtisztáshoz olyan ruhát vagy szivacsot használnak, amivel korábban más felületeket is letakarítottak. Az eredmény: a szorgos törölgetés ellenére a tükör csak maszatosabb lesz. Ha nem akarsz feleslegesen dolgozni, tegyél magadnak egy szívességet, és mindig tiszta anyagot használj.

Ne ugyanazzal a ruhával töröld le a tükröt, mint a keretét
Ne ugyanazzal a ruhával töröld le a tükröt, mint a keretétJorge Aguado Martin / Getty Images Hungary

4. A tükörre fújod a tisztítószert

A fentiek alapján mindent jól csinálsz, de valamilyen rejtélyes okból csíkos marad a tükör? Az lehet az oka, hogy a tisztítószert közvetlenül a tükörre spricceled. Így ugyanis könnyen túlzásokba eshetsz, és sokkal többet használhatsz belőle, mint amennyire valójában szükséged lenne. A tisztítószer ezért lecsoroghat, ami miatt csíkok keletkezhetnek a tükör felületén. Ezt úgy tudod megelőzni, ha a tisztítószert a ruhára fújod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra