„Nincs, aki lecsapja a pókot a sarokban” – A szingliség 5 előnye és 5 hátránya

GettyImages-1194960582
Berényi Bianka

Most egy kicsit félredobtuk a komolyságot, és – szigorúan szubjektíven – bemutatjuk, milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat, ha szingli vagy.

Ha nincs párunk, akkor is számtalan örömforrás lehet az életünkben, amelyeket lehet, hogy fel sem fedeznénk, ha épp párkapcsolatban élnénk. De persze itt is működik a valamit valamiért elve, hiszen egy szerelem pedig olyan előnyöket hozhat az életünkbe, amiket nem tudunk megtapasztalni, ha egyedülállók vagyunk.

Íme a szingliség 5 előnye:

Nem kell titkolnod, ha romantikus filmeket nézel

Tudjuk, a szerelmes pasi sok mindent elvisel, de a szívük mélyén ők inkább borzonganának és lövöldözős akciófilmeket néznének, nem pedig 18. századi romantikus hősöket és csillogó tinivámpír fiúkat. Szingliként viszont bármennyit nézhetsz a pasik által csöpögősnek titulált filmekből, és ráadásul ezt senki nem tudja meg, így nem kell titkolnod, ha megint épp telesírtad a párnádat egy romantikus filmtől, ahol persze, hogy a két főhős – a bonyodalmak ellenére is – a végén egymásra talál.

Szabadon vásárolhatsz új ruhákat

Na EZ az, amit a férfiak sosem fognak megérteni, nálunk, nőknél. „Minek annyi ruha?” – kérdi szívünk lovagja, miközben mi még mindig úgy érezzük, közel sem teljes a gardróbunk, és bőven van még mit beszerezni. Miközben az őáltala látott valóság az, hogy a szekrényünket alig tudjuk becsukni a rengeteg gönctől, de mi mégis keveselljük a ruhásszekrényünk tartalmát. Megvan az az érzés, amikor beszereztél egy baromi csinos új ruhát, de szinte titokban kell becsempészned a lakásba, és a blokkot pedig eldugod a fiók mélyére? Na, ha szingli vagy, ezzel mind nem kell szembesülnöd, hisz annyi ruhát vásárolhatsz, amennyit csak szeretnél. Na meg amennyit a pénztárcád elbír. Azért azt gondold át, mielőtt veszel valamit, valóban szükséged van-e rá, és milyen darabjaiddal tudod majd kombinálni!

Úgy szervezheted az életed, ahogy neked tetszik

Ha nem vár otthon a párod, addig maradhatsz ki, ameddig neked tetszik. Kérdezősködés és „elszámoltatás” nélkül elmehetsz egy esti sétára, kávézni a városba, vagy bulizni a barátokkal. Mindezt persze ugyanúgy megteheted párkapcsolatban is, de akkor sokkal több kérdéssel kell szembesülnöd otthon.

Sokkal jobban megismered önmagad pozitív és negatív tulajdonságait

Ha egyedülállók vagyunk, sokkal több időnk van megismerni magunkat, terveket készíteni az életünkre vonatkozóan, rájönni, hogy mit is szeretnénk mi igazán. A párkapcsolat csodálatos dolog, de valljuk be, ha szerelmesek vagyunk, az agyunk nagyobb részét erősen lefoglalja imádatunk tárgya, és van, hogy egy kapcsolatban elfelejtjük, mi kik is vagyunk valójában. Ilyenkor jönnek a közös profilképek a közösségi oldalakon, és aki látja, hirtelen nem is tudja, hogy most kihez is tartozik az adott profil. Sose veszítsd el önmagad és a hobbijaid, akkor se, ha szerelmes vagy.

A párod nem te vagy, és vice versa. Hiszen a párkapcsolat az életünk része, de nem az egész életünk.

Több idő marad a barátaidra és izgalmas randikon vehetsz részt

Ha szingli vagy, magyarázni sem kell, hogy szabadon ismerkedhetsz és randizgathatsz, bűntudat nélkül. Nyilván párkapcsolatban nem randizunk másokkal, bár van, aki ezen meglepődik. Az előnye ennek, hogy új emberekkel ismerkedhetsz meg, és ki tudja, mit hozhatnak az életedbe ezek a találkozások! Ha jól működik a belső radarod, akkor könnyebben ki tudod szűrni azokat, akikkel jobb, ha inkább nem találkozol, de akivel eljuttok a személyes randiig, azokkal akár még egy új szerelem is kisülhet a dologból!

A másik tagadhatatlan előny, hogy sokkal több idő marad a baráti kapcsolataid ápolására, és többet tudsz velük találkozni személyesen. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a barátok hajlamosak háttérbe szorulni a prioritási listánkon, amikor belép egy új szerelem az életünkbe, és agyunkat elönti a rózsaszín köd.

 

Néha kifejezetten örömteli szinglinek lenni
Néha kifejezetten örömteli szinglinek lenniGetty Images

És nézzük a szingliség 5 hátrányát:

Nincs, aki lecsapja a pókot a sarokban

Ne is tagadjuk. A bogárölés egy pasis műfaj. Egyedülállóként viszont muszáj vagy magad kézbe venni a dolgokat, és lecsapni azt a bizonyos pókot vagy darazsat. Persze, ilyenkor eszünkbe jut, hogy milyen jó lenne, ha lenne itt egy hős velünk, aki bátran megszabadít minket a „rovarszörnytől”, de ha csak át nem megyünk a szomszédba a helyes szomszéd fiúhoz segítséget kérni e téren, nekünk kell őket lecsapni. Juj.

Egyedül kell cipekedned haza a boltból

Három szatyrot viszünk a karunkon, plusz a hátizsákunkban lapul a tojás és a tej, de mi hősiesen kitartunk, miközben majd megszakadunk a cipekedésben. Mennyivel könnyebb műfaj a bevásárlás, amikor lovagunk segít nekünk cipekedni, és így a súlyok is eloszlanak!

Ha műszaki hiba van, szerelőt kell hívnod

Tévé, számítógép, mikró, konnektor, csövek… Brr… Állítólag létezik egy különleges rétege a nőknek, akik igazi műszaki guruk, ha kell, és műszaki hiba esetén bármit megtudnak szerelni. (Te ismersz ilyet?) Viszont alapvetően ez a pasik reszortja. 

Valódi rémálmainkban jöjjön elő, amikor elromlik bármilyen dolog a lakásban, és nekünk kell orvosolni azt.

Kódok, számok, dugaljok, zsinórok, ahhh… Ne… A férfiaknak viszont mágikus képességük van a szereléshez, és így néha még a hivatásos szerelő hívása is megspórolható.

Nincs kivel szexelni

Elérkeztünk az egyik sarkalatos ponthoz. Igen. Tudjuk, hogy 21. század meg minden, de alapvetően azért a szex szerintünk még mindig kétemberes dolog. Vibrátor, maszturbáció és egyéb társai persze szuper, hogy léteznek, de a szex a szerelmünkkel a legjobb, és az üres ágyban fekve inkább bújnánk a párunkhoz, mint hogy más megoldást válasszunk. Persze szingliként, azzal fekszünk le, akivel akarunk, de azért, na. Tudjátok, miről beszélünk. Az nem az igazi.

GettyImages-81387031

Egyedül kell enned

Elsőre viccesnek hangzik, de párban sokkal jobb az étkezés! Együtt reggelizni/ebédelni/vacsorázni a szerelmünkkel egy olyan pontja tud lenni a napnak, ami feltölt, kikapcsol, és meg tudjátok beszélni az aktuális dolgokat. Nemhiába mondják, hogy a közös étkezés egy rituálé… Persze egyedül is lehet vacsorázni, de ilyenkor, miközben tömöd magadba a vajas kenyeret, max a virágot tudod bámulni az ablakban, nem pedig a veled szemben ülő szép szemeiben elmerülni.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra