Sikkes sziluettek és csillogás: visszatérnek a 80-as évekbeli divattrendek 2022-ben

GettyImages-1297205068
Kofrán Eszter

A divat újra és újra megismétli önmagát – egy-két változtatással, persze. A 2010-es évek lyukas farmerei is a 80-as évekből merítettek ihletet, de a 2022-es év divatja még nagyobbat merít az 1980-as évek hollywoodi és angol divatjából. Ezek a 80-as évekbeli divattrendek várhatóak idén!

A legfrissebb divattrendek gyakran beemelnek egy-két elemet a korábbi idők slágerdarabjaiból, a 2022-es év divatja például várhatóan a 80-as évek ikonikus ruháit nyúlja majd le, egy kis modern csavarral megfűszerezve az In Style cikke szerint.

Ismét itt az ideje a színes, játékos és kényelmes ruháknak!

A 80-as évek alatt ne a magyar divat múltját értsük. Nem az úttörő-egyenruha fog visszaköszönni a kirakatokból, és nem a nejlon iskolai köpeny lesz a Chanel táskák legtrendibb kísérője. Helyettük az 1980-as évek Hollywoodja és Angliája inspirálja az idei divatot. Elvégre ki ne szeretné Diana hercegnő stílusát, és kit ne nyűgöznének le Madonna ruharemekei?

A glam rocker csillogó verziója a kemény rocker stílusnak
A glam rocker csillogó verziója a kemény rocker stílusnakKharichkina / Getty Images Hungary

Glam rocker

A glam rocker stílus egyszerre belevaló és csilivili, hiszen a bőrdzsekik és a csillogó kiegészítők szerelméből született. Joanna Angeles szerint, aki a Tobi, egy online ruhakereskedelemmel foglalkozó cég fő stylistja, egyszerű felturbózni a glam rocker stílust. 

A bőrruhákat és a csillogó kiegészítőket nagyszerűen feldobhatja egy kis csipkebetét, egy markáns öv, egy érdekes pár kesztyű (ami covidos időkben nemcsak trendi, de praktikus is). Akár tekintélyt parancsoló öltönnyel is kombinálható a glam rocker stílus, vagy túlméretezett blézerrel is.

A flitteres ruhák ismét divatba jönnek: kápráztass el mindenkit vadul villogó flitteres ruháiddal!
A flitteres ruhák ismét divatba jönnek: kápráztass el mindenkit vadul villogó flitteres ruháiddal!Image Source / Getty Images Hungary

Flitter

A flitteres miniszoknya megint divatba jön Angeles szerint. Párosítsd hegyes orrú, merész színű cipővel, egy buggyos fehér blúzzal és jókora arany ékszerekkel, hogy igazán kitűnj a tömegből. Ne fogd vissza magad, légy te magad a táncparkett csillogó fénye, amiről mindig is álmodoztál!

A válltöméses, túlméretezett blézerek egyszerre elegánsak, lazák és stílusosak
A válltöméses, túlméretezett blézerek egyszerre elegánsak, lazák és stílusosakMassonstock / Getty Images Hungary

Túlméretezett blézer válltöméssel

Christina Jaide, a JLUX, egy online ruhakereskedelem társlapítója a válltöméses, túlméretezett blézerekért rajong a 80-as évekből. Különösen a kisebb testalkatúaknak ajánlja ezt a ruhadarabot, ugyanis szép alkatukat hangsúlyozza ki a válltöméses, túlméretezett blézer, ha közben kiemelik derékvonalukat, például egy öv segítségével. Ne habozz, hozd ki magadból a benned szunnyadó a stílusos, laza hadvezért!

A bodysuitok minden alkalomra tökéletesek attól függően, hogyan rétegezed összeállításodat
A bodysuitok minden alkalomra tökéletesek attól függően, hogyan rétegezed összeállításodatLightFieldStudios / Getty Images Hungary

Bodysuit

Teresa Jaide, a JLUX másik társalapítója a bodykat, a bodysuitokat emeli ki a 80-as évekből, mert szerinte minden alkalomhoz passzolnak, főleg, ha réteges összeállításokat preferálunk. Ha nem szeretnéd, hogy a nadrágod vagy a szoknyád felpúposodjon deréktájon, kiváló választás a body.

Az ejtett vállú felsők esetében pedig a bodysuit segít abban, hogy ne csúszkáljon összevissza rajtad a ruhád. Bő szárú nadrágokhoz vagy bő szoknyákhoz nagyszerűen párosíthatók a bodyk, mivel feszességük kiegyensúlyozza a bővülő szárat. Használd ki bátran, hogy már nem csak a strandon lehet fürdőruha feszességű felsőket hordani, mutasd meg az alakodat az utcán is!

Legyen a stílusod kemény-csajszis vagy trendi vállalatvezetős, a 80-as évek kínálatából bőven találhatsz magadnak inspirációt, hogy 2022-ben is te légy a legdivatosabb nő a környéken.

Oszd meg másokkal is!
Mustra