Nem csak a piszkos edényekkel bánik el: ennyi mindenre használhatod a mosogatógép-tabletta tisztítóerejét

GettyImages-692274070

Azok a kis tabletták páratlan tisztítóerőt rejtenek. Cikkünkből megtudhatod, hogy mi mindenre használható a mosogatógép-tabletta a háztartásban.

Az internetes praktikák néha egészen váratlan megoldásokkal rukkolnak elő. Így van ez a mosogatógép-tabletta esetében is, amiről kevesen tudják, hogy értő kezekben igazán sokoldalú takarítóeszközzé válhat. Itt van 9 mindennapos teendő, melynél elvégzi helyetted a munka oroszlánrészét, ezért több időd és energiád juthat másra.

1. Vécétisztítás

A mosogatógép-tabletta megkönnyítheti a dolgod a legutálatosabb házimunkák közé tartozó vécétisztításnál is. A teendőd csupán annyi, hogy beledobsz egy tablettát a vécécsésze vizébe, megvárod, amíg feloldódik, majd a vécékefét belemártva átdörzsölöd vele a vécé belső részét. Meglátod, utána újra makulátlan lesz!

A mosogatógép-tabletta jóval többre képes a piszkos edények tisztításánál
A mosogatógép-tabletta jóval többre képes a piszkos edények tisztításánálDamian Lugowski / Getty Images Hungary

2. Mosógéptisztítás

Ha nem törődsz a mosógép tisztán tartásával, abból kellemetlen szagok származhatnak, sőt a gép belsejében felütheti a fejét a penész is. A megoldás szerencsére viszonylag egyszerű: tegyél 2 mosogatógép-tablettát (súlyosabb szennyeződés vagy nagyobb méretű készülék esetén mehet bele 4 darab is) a mosógép dobjába, majd futtass le egy magas hőfokú mosási programot.

3. Fehérítés

A mosogatógép-tabletta fehérítőként is szolgálhat. Ha vannak olyan törülközőid, lepedőid, amelyek elvesztették ragyogó fehér színüket, a szokásos mosószered mellett adj egy mosogatógép-tablettát a mosáshoz. A benne lévő fehérítő a legtöbb esetben hatékonyan távolítja el a foltokat, és újszerű hatást kölcsönöz szinte bármilyen szövetnek.

4. Zsírkrétanyomok eltávolítása

Egyszer minden szülő életében eljön a pillanat, amikor kénytelen szembesülni vele, hogy a gyerek a falon élte ki művészi szenvedélyét. Aggodalomra azonban semmi ok. Oldj fel egy mosogatógép-tablettát meleg vízben, és az így kapott folyadékkal nedvesíts be egy szivacsot. Ezzel néhány mozdulattal letörölheted a firkákat a falról és a padlóról.

5. Sütőtisztítás

A sütőajtót elborító zsíros koszréteg eltávolítása embert próbáló feladat tud lenni. Kivéve, ha beveted a mosogatógép-tablettát. Erre a célra egy poralapú tablettára lesz szükséged. Húzz gumikesztyűt, tölts meg egy spriccelőfejes flakont vízzel (de egy tál víz is megteszi), nedvesíts be egy tablettát, majd közvetlenül a felületére nyomva dörzsöld végig a sütőajtót, végül pedig töröld át száraz, aztán nedves papírtörlővel. A módszer kiválóan alkalmazható a sütő további részeire is.

Tegyél félre belőle a takarításhoz is
Tegyél félre belőle a takarításhoz isS847 / Getty Images Hungary

6. Kerti bútorok tisztása

Még ha lefedve is tárolod őket, a kerti bútorokra a téli hónapok során rengeteg por és más szennyeződés rakódhat le. A mosogatógép-tabletta ezen is segíthet: a fémből és műanyagból készült bútorokat (a fabútorok speciális ápolást igényelnek) egy benedvesített tablettával, vagy vízben feloldva, egy szivacsot használva mindenféle komplikáció nélkül tisztíthatod meg.

7. Odaégett edények tisztítása

A ráégett ételmaradványokat gyakran még súrolással sem lehet eltávolítani az edényekről. A mosogatógép-tabletta viszont ezeket is feloldja. Töltsd fel a kiszemelt edényt vízzel, adj hozzá egy tablettát, forrald fel a vizet, majd kapcsolj alacsonyabb fokozatra, és légy türelemmel 10 percig. Ezután már egyszerűen letörölheted a szennyeződéseket. Ha mégis maradna egy makacs folt, ami nem akarja megadni magát, ismételd meg a folyamatot.

8. Szemetes szagtalanítása

A konyhai szemetesre időnként ráfér egy mélytisztítás, ami kiváló fegyver a kellemetlen szagokkal szemben is. Ehhez töltsd fel a szemetest forró vízzel, tegyél bele egy mosogatógép-tablettát, hagyd ázni 10 percig, majd öntsd ki a tartalmát, és töröld szárazra egy tiszta ruhával.

9. Olajfoltok feloldása

A mosogatógép-tabletta tisztítóerejének az olajfoltok sem jelentenek akadályt. Csak nedvesíts be egy tablettát, képezz belőle pasztát, vidd fel a foltra, és várj néhány napig, hogy kifejtse hatását, majd a folttal együtt mosd le a betonról.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra