Tele van égett morzsákkal a kenyérpirítód? Így szabadulj meg tőlük

GettyImages-1166122329

Van jobb megoldás is annál, hogy fejjel lefelé állítva rázod ki a kenyérpirítóból a morzsákat.

A legtöbben nem foglalkoznak a kenyérpirító tisztításával, egészen addig, amíg nem jut el abba a stádiumba, hogy bekapcsolásakor égett morzsák szaga tölti meg a levegőt. Persze a morzsatálca kiürítése javíthat a helyzeten, de az apró morzsadarabkák egy része csapdába eshet a készülék belsejében, így előfordulhat, hogy a kellemetlen szag továbbra is megmarad. Ilyenkor jöhet kapóra az alábbi trükk.

Így távolítsd el a kenyérpirítóból a morzsákat

A TikTokról származó trükkben a hajszárító játssza a főszerepet, ami alaposan megkönnyíti a kenyérpirító belsejében rekedő morzsák eltávolítását – legyenek azok bármilyen aprók is. A lényeg a következő.

Nem kell szétszerelned a kenyérpirítót, hogy megszabadulj a morzsáktól
Nem kell szétszerelned a kenyérpirítót, hogy megszabadulj a morzsáktólJochen Tack / Getty Images Hungary

Először is húzd ki a konnektorból a kenyérpirítót, majd egy tiszta (és száraz) mikroszálas törlőkendő segítéségével tisztítsd meg a kenyérszeletek fogadására szolgáló nyílásokat.

Ha egy kicsit belenyomkodod a törlőkendőt a nyílásokba, kimozdíthatod a nagyobb morzsákat.

Ezután távolítsd el a készülék alján található morzsatálcát, és ürítsd ki a tartalmát a szemétbe. Most már jöhet a hajszárító! Kapcsold be, majd egyszerűen irányítsd a légáramlást a nyílásba, hogy kifújd belőle a kisebb morzsákat (ha nincs kéznél hajszárító, használj sűrítettlevegő-sprayt).

Ezzel lényegében meg is vagy! Ha igazán gondos akarsz lenni, utolsó lépésként töröld át a kenyérpirító külsejét egy ecetes vízzel átnedvesített ruhával. 

Más problémák megoldására is jó a hajszárító

A hajszárító egy igen sokoldalú eszköz, amelyhez számos kreatív trükk kötődik. Itt van néhány további ötlet, ami megmutatja, hogy mi mindenre használhatod a háztartásban.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra