Ha így vásárolsz, csak a termék kipróbálása után kell fizetned

GettyImages-1453879599
Olvasási idő kb. 2 perc

Elindította kísérleti programját a Google az Amerikai Egyesült Államokban: az új szolgáltatással nem kell azonnal fizetni a megvásárolt termékért.

„Vásárolj most, fizess később”, vagyis az úgynevezett BNPL-szolgáltatást indít az amerikai techóriás, amellyel lehetővé válik, hogy a fogyasztók ne azonnal, hanem a termék kipróbálása után fizessenek a vásárlásaik során – adta hírül az Economx.

Az Apple 2022-ben jelentette be a BNPL bevezetését, ám csak 2023 márciusában indította el az Apple Pay Later alkalmazást.

Új vásárlási funkcióval bővül a Google Pay

Mint azt a lap a Fintechzone-ra hivatkozva megírta, a Google együttműködést indított a Zip Co. és az Affirm BNPL szolgáltatókkal, hogy BNPL részletfizetési lehetőséget kínáljon a Google Pay-en keresztül az Android felhasználók számára. A cégóriás szerint az új funkció a biztonságra, a kényelemre és okos pénzköltési megoldások elérésére fókuszál. 

A Google Pay-en keresztüli vásárlások során részletekben is lehet majd fizetni
A Google Pay-en keresztüli vásárlások során részletekben is lehet majd fizetniAngel Santana / Getty Images Hungary

Így működik a gyakorlatban

A BNPL-szolgáltatásokkal a vásárlók kamatmentes részletre oszthatják fel a fizetést: ha a tranzakciójuk értéke meghaladja a körülbelül 12 ezer forintnak megfelelő, 35 dollárnyi összeget, a jóváhagyás után négy részletben egyenlíthetik ki a vételárat. 

Még egy újdonság

A vállalatnak nem ez az egyetlen újítása, mostantól ugyanis a feloldási funkcióval egybekötve a Google Pay-jel ujjlenyomat, arcfelismerés vagy PIN-kód segítségével is kitölthetik a kártyaadataikat a felhasználók. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek