Bámulatos fotórendszerező trükkök iPhone-ra, hogy ne vesszen el egy emlék se

GettyImages-1181219174

Ha sokat fotózol, a telefonodon lévő képek között gyorsan eluralkodhat a káosz, de szerencsére több módszer is létezik arra, hogy viszonylag fájdalommentesen rendszerezd őket.

A rend a lelke mindennek. Nincs ez másként a mobilos képek esetében sem. Ha elfárad az ujjad a görgetésben, mire megtalálsz valamit a kutyás, babás és kajás fotók végeláthatatlan tengerében, ideje közbelépned. Mutatjuk, miként válogasd át és rendszerezd a képeket, néhány egyszerű lépésből.

1. Töröld ki a duplikált fotókat

A digitális fotózással járó szabadság egyik következménye, hogy hajlamosak vagyunk ugyanarról a témáról tucatnyi képet csinálni, így rengeteg hasonló felvétel sorakozhat mobilunkon, ami lassan, de biztosan felzabálja az értékes tárhelyet. Szerencsére azonban léteznek alkalmazások, amelyek segítségével a duplikációk gyorsan felszámolhatók. Ezek az appok egy összetett algoritmust használva válogatják ki számodra a mobilodon lévő, egy kaptafára készült képeket, így egy gombnyomással megszabadulhatsz azoktól, amikre nincs szükséged. Ilyen alkalmazás például a Real Simple által ajánlott Gemini Photos vagy a Smart Cleaner.

2. Szortírozd ki a képernyőfotókat

A screenshotok, vagyis a képernyőfotók igen hasznosak tudnak lenni, amikor mondjuk el akarsz menteni későbbre egy vicces mémet vagy egy ígéretes receptet, de ezek aztán gyorsan a feledés homályába merülnek. Bár lehet köztük néhány olyan, amit hosszú távon is meg akarsz őrizni, a többségükre valószínűleg néhány napon túl már nem lesz szükséged, így feleslegesen foglalják a helyet.

Ha szeretnéd kitörölni őket, csak lépj be a gyári Fotó alkalmazásba, majd az Albumok fül alatt görgess le a „Képernyőfotók” menüpontig. Ebben egyszerre jelenik meg az összes képernyőfotó, így hosszas keresgélés nélkül is eltávolíthatod őket.

Egy ponton túl rendkívül időigényes lehet egyenként átnézni a képeket
Egy ponton túl rendkívül időigényes lehet egyenként átnézni a képeketImages By Tang Ming Tung / Getty Images Hungary

3. Használd ki a keresési lehetőséget

Amint sikerült kiszelektálnod a fotókat, elkezdhetsz arra fókuszálni, hogy a számodra fontos képeket külön mappákba rendezd. Ehhez első lépésként nyisd meg a Fotó alkalmazást, majd menj rá a „Keresés” fülre. Itt különféle szempontok, így például dátum, hely és téma szerint kereshetsz rá a képekre, így anélkül kategorizálhatod őket, hogy az egész fotókönyvtárat végig kéne lapoznod. Ha mondjuk a kedvencedről készült képeket akarod kiválogatni, keress rá a kutya szóra, jelöld ki a szimpatikus darabokat, majd válaszd az albumhoz adás opciót.

4. Próbálj ki egy fotórendező appot

Az olyan alkalmazások, mint a Google Fotók vagy az Amazon Photos, nemcsak felhő alapú tárhelyet kínálnak képeid elmentéséhez, hanem intelligens keresésre, fotórendszerezésre is alkalmasak, sőt lehetővé teszik, hogy a létrehozott mappákat barátaiddal, családtagjaiddal is megoszd.

5. A nyomtatnivalókat rendezd külön albumba

Ha már évek óta szeretnéd kinyomtatni a legjobb fotóidat, akkor ez a tipp neked szól. Amikor rendszerezed a képeket, ügyelj rá, hogy kedvenceidet egy külön mappába tedd. Így aztán, ha egyszer elszánod magad, hogy összerakj egy régimódi fotóalbumot, nem kell majd újra átnézned a telefonod teljes tartalmát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra