Bámulatos fotórendszerező trükkök iPhone-ra, hogy ne vesszen el egy emlék se

GettyImages-1181219174

Ha sokat fotózol, a telefonodon lévő képek között gyorsan eluralkodhat a káosz, de szerencsére több módszer is létezik arra, hogy viszonylag fájdalommentesen rendszerezd őket.

A rend a lelke mindennek. Nincs ez másként a mobilos képek esetében sem. Ha elfárad az ujjad a görgetésben, mire megtalálsz valamit a kutyás, babás és kajás fotók végeláthatatlan tengerében, ideje közbelépned. Mutatjuk, miként válogasd át és rendszerezd a képeket, néhány egyszerű lépésből.

1. Töröld ki a duplikált fotókat

A digitális fotózással járó szabadság egyik következménye, hogy hajlamosak vagyunk ugyanarról a témáról tucatnyi képet csinálni, így rengeteg hasonló felvétel sorakozhat mobilunkon, ami lassan, de biztosan felzabálja az értékes tárhelyet. Szerencsére azonban léteznek alkalmazások, amelyek segítségével a duplikációk gyorsan felszámolhatók. Ezek az appok egy összetett algoritmust használva válogatják ki számodra a mobilodon lévő, egy kaptafára készült képeket, így egy gombnyomással megszabadulhatsz azoktól, amikre nincs szükséged. Ilyen alkalmazás például a Real Simple által ajánlott Gemini Photos vagy a Smart Cleaner.

2. Szortírozd ki a képernyőfotókat

A screenshotok, vagyis a képernyőfotók igen hasznosak tudnak lenni, amikor mondjuk el akarsz menteni későbbre egy vicces mémet vagy egy ígéretes receptet, de ezek aztán gyorsan a feledés homályába merülnek. Bár lehet köztük néhány olyan, amit hosszú távon is meg akarsz őrizni, a többségükre valószínűleg néhány napon túl már nem lesz szükséged, így feleslegesen foglalják a helyet.

Ha szeretnéd kitörölni őket, csak lépj be a gyári Fotó alkalmazásba, majd az Albumok fül alatt görgess le a „Képernyőfotók” menüpontig. Ebben egyszerre jelenik meg az összes képernyőfotó, így hosszas keresgélés nélkül is eltávolíthatod őket.

Egy ponton túl rendkívül időigényes lehet egyenként átnézni a képeket
Egy ponton túl rendkívül időigényes lehet egyenként átnézni a képeketImages By Tang Ming Tung / Getty Images Hungary

3. Használd ki a keresési lehetőséget

Amint sikerült kiszelektálnod a fotókat, elkezdhetsz arra fókuszálni, hogy a számodra fontos képeket külön mappákba rendezd. Ehhez első lépésként nyisd meg a Fotó alkalmazást, majd menj rá a „Keresés” fülre. Itt különféle szempontok, így például dátum, hely és téma szerint kereshetsz rá a képekre, így anélkül kategorizálhatod őket, hogy az egész fotókönyvtárat végig kéne lapoznod. Ha mondjuk a kedvencedről készült képeket akarod kiválogatni, keress rá a kutya szóra, jelöld ki a szimpatikus darabokat, majd válaszd az albumhoz adás opciót.

4. Próbálj ki egy fotórendező appot

Az olyan alkalmazások, mint a Google Fotók vagy az Amazon Photos, nemcsak felhő alapú tárhelyet kínálnak képeid elmentéséhez, hanem intelligens keresésre, fotórendszerezésre is alkalmasak, sőt lehetővé teszik, hogy a létrehozott mappákat barátaiddal, családtagjaiddal is megoszd.

5. A nyomtatnivalókat rendezd külön albumba

Ha már évek óta szeretnéd kinyomtatni a legjobb fotóidat, akkor ez a tipp neked szól. Amikor rendszerezed a képeket, ügyelj rá, hogy kedvenceidet egy külön mappába tedd. Így aztán, ha egyszer elszánod magad, hogy összerakj egy régimódi fotóalbumot, nem kell majd újra átnézned a telefonod teljes tartalmát.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra