Így lesz igazán ízletes a rizs

A rizs az egyik legegyszerűbb köret, ami nemcsak az elkészítési módjára, hanem az ízére is igaz – legalábbis a krumplipártiak szerint. Ha te is közéjük tartozol, az alábbi trükköt neked találták ki!

A rizs ízesítésére számtalan praktika létezik, de a legtöbb inkább csak a főzés utáni tennivalókra koncentrál. A One Good Thing By Jillee által bemutatott módszer azonban teljesen más megközelítést alkalmaz. „Rájöttem, hogy a legfinomabb rizs elkészítésének titka éppen abban rejlik, amit a főzés előtt adunk hozzá” – írta posztjában a szerző. Máris mutatjuk, pontosan mit ért ez alatt. 

Levesben főzd ki

Bizony, a titok nyitja csupán annyi, hogy a rizst nem vízben, hanem húslevesben (mármint olyanban, ami csirkéből vagy tyúkból készült) érdemes kifőzni. Az, hogy spéci főzőfolyadékot használsz, a rizs készítési módját semmiben nem befolyásolja, vagyis még csak a megszokott technikádtól sem kell eltérned, az ízek terén mégis ég és föld lesz a különbség. Ez annak köszönhető, hogy a rizs főzés közben átveszi a húsleves jellegzetes, sós aromáit. Gondoltad volna, hogy ilyen egyszerű lesz?

A húsleves csodákat tesz vele
A húsleves csodákat tesz velekuppa_rock / Getty Images Hungary

Ha nincs otthon húsleves, akkor helyettesíthető alaplével is, de a módszer zöldséglevessel vagy zöldségalaplével is remekül működik – még akkor is, ha leveskockából vagy porból készíted. Ha már a témánál vagyunk, olvasd el cikkünket, amiben arról írtunk, hogyan kerülheted el, hogy a húslevesed zavaros legyen, ide kattintva pedig egy szuper zöldségleves receptjével ismerkedhetsz meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra