Nem csak pattogtatni jó: ennyi mindenre használhatod a buborékfóliát

GettyImages-1178971046

Adunk néhány praktikus tippet, hogy mire használd a buborékfóliát, ha egyszer ráunnál a pattogtatásra.

A buborékfóliát alapvetően törékeny tárgyak csomagolására használják, de több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely hasznos eszközzé teheti a háztartásban. Azt például tudtad, hogy szigetelőanyagként is kiváló?

1. Ablakok szigetelése

Az ablakkereteken lévő repedésék tömítéséhez akár buborékfóliát is használhatsz, ami ugyan csak átmeneti megoldásnak alkalmas, de így is elegendő ahhoz, hogy a téli szezonban lefaragj vele a fűtésszámla összegéből.

A buborékfóliát elsősorban törékeny tárgyak csomagolására használják
A buborékfóliát elsősorban törékeny tárgyak csomagolására használjákMorsa Images / Getty Images Hungary

2. Gyűrődések megelőzése

Ha a buborékfóliát rátekered a vállfára azon a részen, ahol az ingek vállával érintkezik, az extra párnázás révén megelőzheted, hogy gyűrődések keletkezzenek az anyagon.

3. Csomagolás az utazáshoz

A buborékfólia kapóra jöhet az utazásoknál is. Ha belecsomagolod a piperecikkeket, útközben nem fognak összetörni, visszafelé pedig jó szolgálatot tehetnek a törékeny ajándéktárgyak védelméhez.

4. Ételek hidegen vagy melegen tartása

Ha a bevásárlás után szeretnéd hidegen tartani a megvásárolt élelmiszereket, amíg hazaérsz, vagy épp ellenkezőleg, nem akarod, hogy kihűljön az elviteles étel, egyszerűen csomagold be őket buborékfóliába, ami segít csökkenteni a hőveszteséget.

5. A szélvédő jegesedésének megelőzése

Ha a téli időszakban buborékfóliát teszel az ablaktörlő lapátok alá a szélvédőre, gondoskodhatsz róla, hogy reggelre tiszta és jégmentes maradjon, így hamarabb indulhatsz útnak.

6. Növények fagy elleni védelme

A legnagyobb hidegek idején takard le a kinti növényeket buborékfóliával. Ez védelmet nyújt a faggyal, a széllel szemben.

A növényeket is megvédheted vele a fagytól
A növényeket is megvédheted vele a fagytólKinga Janik / EyeEm / Getty Images Hungary

7. A hűtőszekrény fiókjainak kibélelése

Ha gyakran nyitogatod a hűtőszekrény fiókjait, az ott tárolt zöldségek és gyümölcsök ide-oda gurulva könnyen megsérülhetnek. Kivéve, ha kibéleled a fiókot buborékfóliával, ami a hűtő tisztán tartását is leegyszerűsíti.

8. Csizmák tárolása

A buborékfólia abban is segíthet, hogy kedvenc csizmád vagy kézitáskád ne essen össze, amikor a szekrényben áll. Ahhoz, hogy tárolásuk közben megtartsák formájukat, egyszerűen béleld ki őket buborékfóliával.

9. Tányérok védelme

Aggódsz, hogy megsérülnek féltve őrzött porcelántányérjaid? Tegyél közéjük buborékfóliát! Ha levágod a sarkait, fel sem fog tűnni, hogy ott van.

10. Szerszámok fogásának javítása

Ragassz fel egy-két réteg buborékfóliát a lapátok és más szerszámok nyelére. Ezzel elkerülheted, hogy használatuk közben felhólyagosodjon a kezed.

11. A vécé páramentesítése

Ha nem riadsz vissza egy kis barkácsolástól, akkor a buborékfóliával megakadályozhatod, hogy a vécétartályon lecsapódjon a pára, ami penészedést okozhat. A teendőd csupán annyi, hogy leereszted a vécétartályt, szárazra törölöd a belsejét, majd egy kevés szilikonnal rögzíted a fóliát a falaira.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra