Ezért hasznos, ha vízzel teli palackokat teszel a fagyasztóba

Félig üresen használod a mélyhűtőd? Ha nincs is szükséged semmire, amit beletehetnél, akkor is pakold tele legalább vizes palackokkal. Később még hálás leszel magadnak érte!

A praktikus, de kevésbé ismert trükkre a Lifehacker hívta fel a figyelmet, mely szerint a célra a csapvízzel megtöltött PET-palackok és tejesdobozok is alkalmasak. Utóbbiakat azonban ne felejtsd el alaposan kimosni, mielőtt felhasználnád őket. Hogy mi értelme ennek az egésznek? Máris elmondjuk!

Hatékonyabbá teszi a fagyasztót

Minél jobban megpakolod a fagyasztót, a készüléknek annál kevesebb energiát kell arra fordítania, hogy hidegen tartsa az ott tárolt ételeket. Ha tehát a mélyhűtőd alapvetően csak félig szokott lenni – főleg, ha a helyzetet tovább tetézve gyakran nyitogatod az ajtaját –, nem fog tudni olyan hatékonyan működni. Kivéve, ha a maradék helyet valami fagyasztható dologgal, például vízzel teli palackokkal töltöd ki!

Csak nyerhetsz vele!
Csak nyerhetsz vele!Imagehit / Getty Images Hungary

Más téren is jól jöhet 

A trükk másik gyakorlati haszna, hogy egy esetleges áramszünet esetén, ami a nyári hőségben különösen kellemetlen tud lenni, a mélyhűtőben lévő ételek nem fognak olyan gyorsan kiolvadni. Apropó, nyár. Ha strandolni készülsz, így többé jégakkukra sem lesz szükséged, azokat ugyanis a fagyott vizes palackokkal is kitűnően helyettesítheted.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Végül, de nem utolsósorban a lefagyasztott víz egyfajta vésztartalékként is szolgálhat, amit szükség esetén kiolvaszthatsz és felhasználhatsz. Ha félliteres palackokat használsz, úgyszintén összekötheted a kellemeset a hasznossal. Nemcsak hidegen tarthatod velük a strandoláshoz szánt elemózsiát, hanem ahogy olvadni kezdenek, hűs frissítőhöz is juthatsz belőlük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra