Milyen gyakran kellene újraindítani a telefonodat?

Te is azok közé tartozol, akik maguktól soha nem kapcsolják ki a telójukat? Pedig néha nem ártana.

Valószínűleg mindannyian hallottuk már, hogy jó lenne, ha rendszeresen kikapcsolnánk a mobilunkat. De jó ez valójában bármire is? Ebben segít a Lifehacker.

Segít, ha néha kikapcsolod?

Leggyakrabban akkor indítjuk újra a telónkat, ha lefagy, de nem ritka az sem, hogy túl sok alkalmazás van megnyitva, emiatt lassabban működik minden. Ezekre mind megoldást jelenthet, ha kikapcsoljuk és újraindítjuk a telefont, hiszen ilyenkor a bugos alkalmazás bezáródik. De miért kéne újraindítani, ha látszólag minden jól működik?

Ártani nem árt, ha néha akkor is rányomsz a kikapcsgombra, ha látszólag minden oké
Ártani nem árt, ha néha akkor is rányomsz a kikapcsgombra, ha látszólag minden okédiego_cervo / Getty Images Hungary

A választ a memóriában kell keresni. Képzeljük el tárolóhelyiségként a RAM-ot: minden alkalommal, amikor valamilyen alkalmazást használsz, a keletkező adatok egy része ide kerül. Ennek kiürítésére a legegyszerűbb módszer, ha kikapcsoljuk a telefont, így nem halmozódik fel rengeteg random adat, amelyek később akár működésbeli problémát is okozhatnak. De visszatérve a kérdésre: ha hetente egyszer újraindítod a mobilodat, akkor a rendszer visszakerül az alapállapotába, és az mindenkinek jó lesz. A modern telefonok memóriája már nagyon profin működik, így a heti rendszeres újraindítással nagy eséllyel minden esetleges problémát elkerülhetsz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek