Végre kiderült, hogy kell helyesen használni a WC-papírt!

Kétféle ember létezik: aki alulról, és aki felülről tekeri le a papírt a gurigáról. Az évszázados kérdésre végre választ kaptunk.

Nagyjából a vécépapír elterjedésével egyidős lehet a kérdés, hogy melyik irányból kell azt letekerni, sőt több pro és kontra érvet is összegyűjtött már az internet népe a témával kapcsolatban. Most, egy 1891-es szabadalomnak köszönhetően végre kiderül, hogy hol van az igazság. Köszi, Science Alert!

Minden kiderül! 

Van, aki szerint fentről praktikusabb, ugyanis így csökken a baktériumok átvitelének kockázata, jobban néz ki, de a papír végét is könnyebb így megtalálni. Ezzel szemben, vannak, akik szerint alulról jobb tekerni, így ugyanis a kisállatok is nehezebben férnek hozzá a gurigához.

Owen Williams író bukkant rá a képre a toalettpapír eredeti szabadalmáról, majd azt gyorsan ki is posztolta az internetre:

A találmány az amerikai Seth Wheeler nevéhez fűződik, a vécépapírt pedig Wheeler Albany perforált csomagolópapír-cége szabadalmaztatta, először 1871-ben, majd 1891-ben újra – ekkor már a hulladék elkerülésének egy lehetséges módjaként.

„A papírtekercsek bevezetése óta [...] számos hulladékmentesítő eszközt szabadalmaztattak már, de minden korábbi erőfeszítés a tartó eszközt célozta meg, nem pedig a papírt.

Az általam szabadalmaztatni kívánt tekercs a legegyszerűbb tartókon is használható

– áll Wheeler szabadalmában.

Most már hivatalos: a papírnak kívülről, vagyis a faltól távolabb eső felén kell leereszkednie a gurigáról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek