Leárazás: helló, 70 százalék, viszlát, fizetés! Akciókörkép árakkal!

Az ünnepek környékén is voltak már akciók, de akit akkor elriasztott a tömeg, az most akár 70 százalékkal olcsóbban is felöltözhet télre és nyárra is.

Évek óta figyeljük, ahogyan a nagy szezonvégi leárazások egyre korábban kezdődnek, egyre tovább tartanak, majd ahogy véget érnek, pár héten belül már a szezonközi leárazásokon szórhatjuk (vagy szórhatnánk) a pénzünket. A nagy téli akciódömpinget korábban csak karácsony után röffentették be, de egy ideje már az ünnepek előtt is akcióznak a boltok. Ez meglátszik a tömegeken is: aki túl akarja élni, nem árt, ha betart pár fontosabb szabályt. Persze a nagy őrületnek már vége, azért mi is bemerészkedtünk a ruhaüzletekbe, hogy megnézzük, mi maradt a nagy roham után, milyen kedvezmények várják most a vásárlókat. 

Jó hír, hogy még csurig vannak a boltok és a webshopok akciós termékekkel. A rossz hír az, hogy hiába látni mindenhol 50, 60, 70 százalékos táblákat, ez csak a maximális kedvezmény, igazán baráti árakkal már kevés helyen találkozni, és ezek az üzletek általában az alacsonyabb árkategóriát képviselik. De nézzük a számokat: arányaiban a legnagyobb leárazás (ami 70 százalékot jelent) a Mangóban és a Promodban várja azokat, akik szeretnék most felfrissíteni a ruhatárukat. Az Inditex márkáknál 50-60 százalék a legnagyobb engedmény, és ugyanez igaz mondjuk, a Springfieldre és a H&M-re is. Hogy szívesen tolongsz az üzletekben, vagy inkább a kanapén hátradőlve pakolod tele a virtuális kosarad, te döntöd el, de azt érdemes észben tartani, hogy lehet eltérés a kínálatban és az árakban, ez leginkább az előbb említett svéd divatóriásra igaz.

És hogy pontosan mit lehet kapni? Mindent, ismétlem, mindent. Ha nem akarod annyira szorosan a divat ütőerén tartani az ujjadat, akkor már tavaszra és nyárra is bevásárolhatsz az előző szezonok darabjai közül. Amit mi javasolnánk, az az, hogy a trendek változékonysága miatt rövid szavatosságú termékek helyett inkább olyan ruhadarabokat és kiegészítőket vegyél, amik jó pár évig kiszolgálnak majd. (Nehéz ellenállni a kísértésnek, de mielőtt megvennél valamit, tedd fel magadnak ezt a három fontos kérdést.) Mi is ennek alapján próbáltuk leszűkíteni, hogy a körképünkön mely darabokra koncentrálunk, így került fel a listára a szövetkabát, a pufidzseki, a vastag és/vagy puha pulóver, a farmernadrág és még egy nadrág, amivel bármilyen hétköznapi szettet fel lehet dobni. A galériánkban fotóval és árral is szerepelnek ezek a termékek. Mi a végkövetkeztetés: a szövetkabátoktól eltekintve általában 2000 forintos eltérések vannak, vagyis, ha nincs fillérre kiszámítva a költségvetés, akkor menj abba az üzletbe, aminek a stílusa hozzád a legközelebb áll. Ami a szövetkabátokat illeti, ott bizony döntő lehet, hogy mekkora a gyapjútartalom, így van, amelyik darab dupla vagy tripla annyiba kerül, mint elvileg kevésbé jó minőségű (és meleg) társai.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek