Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Hétköznapi hülyeségek, amiknek van értelmük, csak kevesen tudják.

Hány olyan használati tárgy van, ami gyakran kerül a kezed ügyébe, nem is egy összetett szerkezet, mégis van olyan pontja, aminek a miértjére nem tudod a választ. Nos, a lakat pont egy jó példa erre, illetve a lakaton a zár mellett található kis lyuk. Te tudod, hogy mi a szerepe? 

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy az mindössze egy egyszerű kis dizájnelem, vagy valami mellékes ki dolog, ami véletlenül került oda a gyártás során. A kis lyuknak szerepe van, márpedig nem is kicsi. Mikor akadozik a lakatod, nem nyílik rendesen, trükközni kell a kulccsal, akkor a kis lyukba kell olajat öntened, hogy újra a régi legyen. Jó, az öntés az túlzás, és nem is feltétlenül kivitelezhető, de a lényeg az, hogy oda kell juttatnod a kenőanyagot, hogy ismét újszerűen működjön. És ez a kis lyuk szolgál arra is, hogy kivezessen bármilyen felesleges folyadékot, ami a lakatodba kerül, például az esővizet, ami enélkül gyorsan tönkretenné a zárat, ha a szabadban használod a lakatot

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.