Rosszul használtad a szárazsampont is?

Viszket a fejbőröd, színtelen lesz a hajad? Felsoroljuk, mik a helyes lépések, és mi az, amit jobb, ha kerülsz.

A szárazsampon hasznos termék, főleg az őszi és téli időszakban, vagy annak, aki rendszeresen sportol. Természetesen, mint minden szépségápolási vagy tisztálkodáshoz használt terméknél, ennél is nagyon figyelni kell arra, hogyan használod. 

Tedd:

Használd lefekvés előtt! Így lesz ideje magába szívni a faggyút és az izzadságot, és reggel ennyivel is tovább alhatsz.

Válassz színt! Több színezett terméket is lehet már kapni, amelyeket azért fejlesztettek ki, hogy ne legyen fehéres a hajunk. Válaszd ki a megfelelő árnyalatot, és senki nem veszi majd észre, hogy „csaltál”.

Tarts távolságot! Körülbelül 20-25 centiméteres távolságból fújd a hajadra a terméket, így is meg lehet előzni, hogy egy fehér réteg lepje be a frizurádat – tanácsolja a Savoir Flair.

Elő a hajszárítóval! Ha túl sok matéria került a hajadra, pár fújással el tudod tüntetni a felesleget. 

Dúsíts! Ha szeretnéd, hogy a hajad még dúsabbnak tűnjön, akkor a hajkefédre is fújhatsz belőle, majd cikkcakkban fésüld bele a frizurádba. 

Jól jöhet a szárazsampon is néha
Jól jöhet a szárazsampon is néhaShutterstock

Ne tedd:

Egy hét szárazsamponnal! Nem, ennyire nem szabad elodázni a hajmosást, hetente csak két alkalommal használd, a fejbőröd és hajad is hálás lesz. Ha úgy érzed, hogy a természetes tisztulási folyamattal így sincs rendben valami, akkor használhatsz hámlasztó termékeket is.

Hadd szóljon! Nem, a kevesebb ebben az esetben is több, vagyis csak a tövekre fújj belőle és csak mértékkel, különben a hajad teljesen elveszíti a fényét. Hogy tényleg eljusson a célhoz, érdemes szétválasztani a hajat, így könnyebben hozzáférsz a tövekhez. 

Nedves, száraz, nem mindegy. Nem, a szárazsampont csak száraz hajra szabad felvinni, különben összecsomósodik a nedvességtől – figyelmeztet a Shape.

Nyúlka-piszka! Ha kézzel masszírozod be a sampont a fejbőrödbe, akkor a hajad csak zsírosabb lesz, hiszen az ujjaidról faggyú kerül rájuk. Először is két percig hagyd békén a frizurát, majd a kezed helyett egy sörtés hajkefével oszlasd szét a terméket. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra