Dobd fel az unalmas rántottát, és alkoss ma valami extrát!

Egy tojásrántottában rengeteg lehetőség rejlik. A serpenyő üres vászon, és csak arra vár, hogy alkoss rajta valamit. Vedd elő a narancslevet vagy a pezsgőt, és kezdődhet a móka. Ötletek és variációk rántottához!

A rántotta az egyik kedvenc szombati reggelim. Ilyenkor ráérek tüsténkedni a konyhában, de azért semmit sem viszek túlzásba, a rántotta néhány perc alatt elkészül. Persze a tojásra is rá lehet unni - ha nem vagyunk elég kreatívak. Az Insider ötleteivel azonban garantáltan izgalmas, finom és szemet gyönyörködtető reggelit készíthetsz.

Adj hozzá tejet vagy tejszínt, hogy könnyebb legyen az állaga

Néhány tojásétel, mint például a rántotta, mire a tányérodra kerül, összeesik. Ha azt szeretnéd, hogy a reggelid könnyű legyen, akár egy felhő, adj hozzá tejszínt, tejfölt vagy tejet. A művelet nagyon egyszerű: minél több folyadékot keversz a tojásokhoz, annál könnyebb lesz.

Önts hozzá narancslevet

Bizony. Narancslevet. Ha már unod a rántottádat, és különleges ízvilágra vágysz, ezt biztosan szeretni fogod. Keverj a tojásokhoz egy kis narancslevet, és édeskés, fényes rántottát kapsz eredményül. Meglepő lehet, de a narancslé sok más ételben is jól működik, például muffinokban és kenyerekben is.

Próbáld ki pezsgővel

Ha letesztelted a narancsleves változatot, meg se állj a pezsgős variációig. Válaszd ki a kedvenc száraz pezsgődet, és adj belőle egy keveset a tojásokhoz, amitől könnyebb lesz az étel. Nemcsak a tojások ízét javítja fel, de talán egy kicsit jobb kedvvel állsz majd neki így a reggeli elkészítésének is.

A pezsgőtől könnyebb lesz a rántotta állaga.
A pezsgőtől könnyebb lesz a rántotta állaga.The Washington Post / Getty Images Hungary

Mikrózd meg

Nem törvényszerű, hogy a rántotta csak serpenyőben készülhet el. Ha nincs sok időd reggel, egyszerűen dobd be a mikróba, ahol mindössze három perc alatt elkészül a reggelid, csak figyelj arra, hogy 45 másodpercenként megkeverd. 

Turbózd fel egy kis tejjel és kukoricakeményítővel

Van megoldás a vizes rántottákra is. Keverj a tojásokhoz egy kis tejet és kukorica- vagy burgonyakeményítőt, süsd meg őket magas hőmérsékleten, és ints búcsút a lapos reggelinek.

Vess be keményítőt, ha nem szeretnéd, hogy vizes legyen a rántottád.
Vess be keményítőt, ha nem szeretnéd, hogy vizes legyen a rántottád.Redaco / Getty Images Hungary

Keverj a tojáshoz metélőhagymát vagy bazsalikomot

Használj fűszereket! Nem csak a metélőhagyma vagy a bazsalikom alkalmas arra, hogy új dimenziókba emeljék a rántottádat. Próbáld ki a csilit vagy a parmezánt is.

Vesd be a maradékokat

Nem minden maradék kerülhet a rántottába, például óvva intenénk, hogy felhasználd a vasárnapi krumplipürét - hiszen abból amúgy is jó krumplis pogácsa lehet -, de a guacamolét vagy a bruscettát bátran a tojásokhoz adhatod, ha feldobnád a reggelid.

Oszd meg másokkal is!
Mustra