Középkategóriás telefonként kapott 4 hátsó kamerát az új Samsung A9

A Samsung gondolt egy bátrat, és a csúcskategória helyett egy olcsóbb, de annál izgalmasabb telefonba épített a világon elsőként négy hátlapi kamerát. De tényleg kell ennyi? Itt az új A9!

Valahol kifejezetten szórakoztató ez a nagy ádáz harc a telefongyártók között azért, hogy mindenki valami újjal, innovatívval és olyannal álljon elő, amit eddig nem látott senki. Legutóbb ilyen volt az, amikor a Huawei három kamerát rakott a P20 Pro csúcskészülékének hátába, majd jött az LG, és ők is megcsinálták ezt, aztán most itt a Samsung, és mivel van még hely a telefonok hátoldalán, rárakott egy negyediket is, ráadásul ők nem a csúcstelefonjukba rakták, hanem a felső középkategóriának számító A-szériás készülékek legújabb darabjába.

Eddig nagyjából egyértelmű, néha már unalmas volt a mobilbejelentések világa abból a szempontból, hogy az ember tudta, hogy minden újítást és innovációt belepakolnak a gyártók évente a csúcstelefonba, és ezek vagy butítva vagy idővel, szépen lassan leszivárognak az olcsóbb kategóriákba - amikre emiatt úgy igazán senki sem figyelt. Egyértelmű volt, hogy amennyiben a legújabb fejlesztéseket akarod, akkor irány a legdrágább telefon. Erre most jött a Samsung, aki fogta a középáras készülékét, és ebbe tett elsőként négy kamerát azzal a szlogennel, hogy ez négyszeres élvezet. Persze felmerül a kérdés, hogy ez egyben azt is jelenti-e vajon, hogy innentől ez lesz az új trend, és hamarosan jön majd valamelyik gyártó öt vagy még több kamerával. És bár a pletykák szerint erre is van esély, most inkább foglalkozzunk azzal, mit is tud ez a négy hátlapi és egy előlapi kamera. 

A világ első 4 hátsó kamerás telefonja.
A világ első 4 hátsó kamerás telefonja.Dívány

Hátlapi kamerák

Az LG V40 ThinQ kamerasora úgy néz ki, hogy van egy 12 megapixeles képstabilizátoros, egy 16 megapixeles széles látószögű, és egy 12 megapixeles, ami kétszeres zoomra képes. A Huawei P20 Pro és a Leicával közösen fejlesztett három lencse esetében egy 20 megapixeles monokróm lencséről beszélhetünk, ami a részletgazdagságért felel, emellett egy 40 megapixeles RGB lencséről - a színek és a nagy felbontás miatt -, és egy 8 megapixeles teleobjektívről, ami pedig a zoomolási lehetőséget biztosítja.

A Samsung pedig most megmutatta, hogy milyen négy lencsével az élet: ők egy 8 megapixeles, széles látószögű lencsét tettek a telefonba, ami 120 fokban képes rögzíteni; egy 10 megapixeles, kétszeres zoomra képes kamerát; egy 24 megapixeles fő kamerát, ami sötétben is jól működik; és egy 5 megapixeles mélységszenzoros kamerát, többek között a portrékhoz, aminek segítségével manuálisan is lehet állítani a képek mélységélességét és fókuszát. Az elülső oldalon egy 24 megapixeles kamera várja a szelfizni vágyók óhaját és sóhaját. 

Segít fényképezni

Jelenetoptimalizálás funkció is került bele, ezzel profi fotóshoz méltó képeket lehet készíteni az ígéretek szerint. Az AI, vagyis mesterséges intelligencia témafelismerés megoldás detektálja a kép alanyát, és a lehető legjobb minőség érdekében a beállításokat szükség esetén ennek megfelelően módosítja, vagyis megpróbálja a legjobbat kihozni a képből, ez persze senkit nem ment meg attól, hogy továbbra se találjon izgalmas témákat, de legalább azzal már nem lesz gond, hogy rossz minőségű a kép, kivéve persze, ha belelógatja az illető az ujját.

Szemből így néz ki az A9.
Szemből így néz ki az A9.Samsung

Befellegzett az "itt repül a kismadárnak"

Az viszont jó hír, hogy többé nem kell idegösszeroppanást kapnod attól, hogy otthon, nagyobb felbontásban veszed észre, hogy minden képen pislogsz, ugyanis a mesterséges intelligencia szól, hogy belepislogtál a képbe, csinálj egy másikat. 

Három színben lesz elérhető
Három színben lesz elérhetőDívány

Nem olcsó, de elmarad a csúcskategóriás ártól

A magyar piacon a Samsung A9 199.990 forint lesz, ami nyilván még mindig nem a klasszikus középkategóriás árú telefon, viszont ez a készülék többet is tud azoknál, tulajdonképpen egy kézenfekvő választás azoknak, akik szeretnének sok-sok extrát a telefonba, de nem hajlandóak ennél legalább százezer forinttal többet fizetni, mert mindent tud ez a készülék is, amire nekik szükségük van. 

Az olcsóbb megoldás mellett se menjünk el szó nélkül

Néhány napja már bemutatták a Galaxy A7 telefont, három kamerával és az oldalán található ujjlenyomatolvasóval, ami az ígéretek szerint természetesebbé teszi a telefon feloldását. 24 megapixeles szelfikamera azoknak, akiknek fontos, hogy az elülső kamera is pontosan olyan jó képeket készítsen, mint a hátulsó, ami szintén egy 24 MP főkamerából, egy mélységszenzoros és ultra-széleslátószögű kamerából áll. Ennek az ára még kedvezőbb lesz, 99.990 forintért már hamarosan beszerezhető, vagyis ez a legolcsóbb három kamerás telefon most a piacon.

Íme, az olcsóbb kistestvér.
Íme, az olcsóbb kistestvér.Dívány

Specifikációk Samsung Galaxy A9

Kijelző mérete: 6,3 hüvelyk, Super AMOLED, Full HD+

Memória: 6 GB RAM +128 GB memória (512 GB-ig bővíthető)

Hátlapi kamerák: 24 MP, f/1,7, 8 MP, f/2,4, 120 fokos széles látószög, 10 MP, f/2,4 , kétszeres zoom, 5MP, f/2.2 mélységszenzor.

Előlapi kamera: 24 MP f/2.0

Akkumulátor: 3800 mAh

Ár: 199.990 kártyafüggetlenül, szolgáltatóknál valószínűleg olcsóbban is beszerezhető lesz különböző csomagokban (november végétől elérhető)

Színek: kaviárfekete, limonádékék, rágógumi-rózsaszín

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek