Digitális detox: így élvezd ki a nyaralás minden pillanatát!

Tudjuk, hogy az okostelefonod a legjobb barátod. Időben felkelt reggelente, megosztja veled a barátaid lájkjait és hozzászólásait, eljuttat hozzád minden fontos levelet, és ha eltévedsz, segít hazatalálni. A nyaralás alatt azért engedd el egy kicsit a kezét, és élvezd a szabadságod.

Facebookos értesítések csekkolása a reptéren, munkahelyi levelek bogarászása a Trevi-kút szélén ülve, vakon követni a GPS utasításait Barcelona utcáin bolyongva, negyven képet készíteni a telefonnal az Eiffel-toronyról annak reményében, hogy hazatérve majd kiválasztod a legjobbat. Ismerős? Gondoltál már arra, hogy vajon mennyi időt töltesz a digitális világban a nyaralás alatt, miközben az életet megélhetnéd a maga valójában is? Megosztjuk veled a Vouge tanácsait, hogy ne maradj le a vakációd egyetlen pillanatáról sem.

Elő a térképpel!

Egy idegen országban tett látogatás során ugyan életmentő lehet a GPS, de ne használd, amíg nincs rá szükséged biztosan. Szerezz be inkább térképet, és igazodj el az utcák labirintusában papíralapon! Akkor sincs semmi gond, ha eltévedsz, hiszen olyan izgalmas helyeket fedezhetsz fel, amik talán kiesnek a turisták útvonaláról. Ha pedig odaérsz a célodhoz, a sikerélménnyel leszel gazdagabb.

Használj térképet GPS helyett.
Használj térképet GPS helyett.Shutterstock

Pápá értesítések!

Érthető, hogy bizonyos dolgokról tudnod kell, például, hogy mikor indul a géped, melyik buszra kell felszállnod, vagy hogy hol találkozol a barátokkal a városban, de hidd el, nem dől össze a világ, ha lemaradsz egy lájkról vagy egy hozzászólásról. Kapcsold ki a közösségi média értesítéseidet, így csak akkor értesülsz a világháló eseményeiről, ha te is szeretnéd.

Engedd el a munkát!

A munkahelyeden sikerült minden feladatot elvégezned, mielőtt elutaztál? Ebben az esetben arra az időre, amíg gondtalanul szeretnél pihenni, tiltsd le az emailjeidet. Ha viszont valakitől fontos üzenetet vársz, tedd VIP-vé, így az ő leveleiről értesülni fogsz.

Ne a telefonod után nyúlt, ha fotót készítesz.
Ne a telefonod után nyúlt, ha fotót készítesz.Shutterstock

Fotózd le a pillanatot!

Ezúttal hagyd otthon a digitális fényképeződet, és semmiképpen se a telefonod után nyúlj, ha meg szeretnéd örökíteni a nyaralás legszebb pillanatait. Szerezz be egy polaroid gépet, és fotózz anélkül, hogy később több száz képet kelljen átnézned és szortíroznod. Sokkal több örömet találsz majd benne.

Oszd meg másokkal is!
Mustra