Szépségtippek a konyhából: a kávé a legjobb barátunk

Most már tudjuk, hogy a kávé a hosszú élet (egyik) titka. És persze nemcsak belsőleg, külsőleg is érdemes használni.

Az elmúlt években elvégzett koffeinnel kapcsolatos vizsgálatok - beleértve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elvégzett kutatásokat is – a koffein számos pozitív hatására világítottak rá. A kozmetikumokról szóló legfrissebb hírek szerint a koffeint egyre nagyobb mértékben érdemes használni a kozmetikai termékek gyártásánál, illetve az ezüsthártyára (silverskin – a gumóhéj maradványai a babok körül) és annak különféle kivonataira egy potenciálisan új összetevőként tekintenek a gyártók a számos jó tulajdonsága miatt.

A rendszeres fogyasztás mellett, a kávé különféle bőr- és hajápolási szépségreceptekhez is alkalmazható. Íme, néhány házilag is elkészíthető recept a Lavazza szakértőitől, amit otthon vagy a nyaralás alatt is ki lehet próbálni. 

A kávé nagyon jól alkalmazható hámlasztás során és hasznos lehet a duzzadt szemek kezelésére is: a kávé növeli a keringést és csökkenti a duzzanatokat, mivel antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a véredények zsugorításában és nagyszerű anyag a szemduzzanat csökkentésére. Amikor elkészítünk egy csésze kávét, tegyük félre a zaccot, és hagyjuk kihűlni. Kenjük a szem és a szemhéj környékére, hagyjuk fent néhány percig, majd hideg vízzel öblítsük le.

shutterstock 646496392
Shutterstock

A kávé szintén remekül alkalmazható a fejbőr hámlasztásához. Vegyünk fél csésze darált kávét, és masszírozzuk két percig a fejbőrünkbe, majd mossuk le samponnal és használjunk kondicionálót. Ez segít megszabadulni a hajunkon lévő felesleges anyagoktól és az elpusztult bőrsejtektől.

A darált kávé nagyszerűen működik bőrradírként is, mivel nem durva és nem sérti a bőr felületét. A természetes bőrradír elkészítéséhez keverjünk össze őrölt kávét, barna cukrot és olívaolajat. Ezután körkörös mozdulatokkal masszírozzuk arcunkba, így eltávolíthatjuk az elhajt bőrsejteket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek