Fesztiváldivat: milyen kiegészítőkre van szükség?

Ha nyár, akkor tombol a fesztiválszezon, szinte nem akad olyan hét, amikor ne lenne valahol egy kisebb-nagyobb koncertekkel, programokkal, evéssel-ivással dúsított rendezvény.

Turcsányi Mária stílustanácsadó ennek apropóján össze is gyűjtötte nekünk, hogy milyen kiegészítőkkel lehetsz az ilyen eseményeken igazán divatos. Részletek a hajtás után! 

Stylistként az utóbbi hetekben a legtöbb kérdést az esküvői öltözetek mellett a fesztiválos szettekről kapom: hogyan lehetünk stílusosak, csinosak úgy, hogy az elég praktikus és kényelmes is legyen.

Szerencsére nincs nehéz dolgunk, az interneten rengeteg inspirációt lehet találni és a boltok is tele vannak  fesztiválra való ruhákkal és kiegészítőkkel mindenféle stílusban, így a letisztulttól a bohémig, a sportostól a rockosig minden vonalon összerakhatunk szuper összeállításokat. Persze kérdés, hogy mi a cél: teljesen ki akarsz szakadni a hétköznapokból, önfeledten bulizni szeretnél és ezt az öltözékeddel is kifejeznéd vagy a munkahelyedről nézel be egy laza fröccsre és csak néhány darabot változtatnál a nappali szereléseden. A kiegészítők egy fesztiválon is kulcsszerepet játszanak az öltözködésben, így összegyűjtöttem nektek párat, amik amellett, hogy stílusossá teszik az öltözékedet, praktikusak is.

Táskák

Ha fesztiválra mész, mindenképp törekedj a praktikusságra, a legjobban akkor jársz, ha egy pici válltáskában el tudsz helyezni mindent, ami fontos: pénz, kártya, bérlet, kulcsok, zsebkendő, esetleg egy rúzs. Ha a kabátodat/pulóveredet a derekadra tudod kötni, nincs is szükséged nagyobb táskára, a kicsi táska pedig nem akadályoz a mozgásban: ugrálhatsz, táncolhatsz, tombolhatsz, ahogy jólesik. Amennyiben mégis több tárolóhelyre lenne szükséged, válassz egy designos gymbaget, vagy egy keresztben pántos nagyobb táskát! Vagy persze azt is kipróbálhatod, milyen táska nélkül bulizni, ahogyan Edina is tette a Volton

Rojtos táska - 8990 Ft (H&M), ezüst táska - 2990 Ft (H&M), gymbag - 2990 Ft (Ebay), piros válltáska - 4995 Ft (Orsay)
Rojtos táska - 8990 Ft (H&M), ezüst táska - 2990 Ft (H&M), gymbag - 2990 Ft (Ebay), piros válltáska - 4995 Ft (Orsay)Sensitive Style

Kalapok

A legegyszerűbb szettet is stílusossá teheted egy kalappal. Rengeteg fazon, szín és anyag között válogathatsz, fesztiválokra leginkább a szalmakalapokat ajánlom, amik amellett, hogy feledhetetlenné tesznek, még a napfénytől is óvnak.

Fekete szalmakalap - 3490 Ft (H&M), nemezelt gyapjúkalap - 5990 Ft (H&M), fekete napellenző - 3490 Ft (H&M), fehér szalmakalap - 2990 Ft (H&M), szalmakalap - 2990 Ft (H&M)
Fekete szalmakalap - 3490 Ft (H&M), nemezelt gyapjúkalap - 5990 Ft (H&M), fekete napellenző - 3490 Ft (H&M), fehér szalmakalap - 2990 Ft (H&M), szalmakalap - 2990 Ft (H&M)Sensitive Style

Napszemüvegek

Ugyanez a helyzet a napszemüvegekkel is, védik a szemedet, ugyanakkor öltöztetnek. Ha fesztiválra mész, nyugodtan választhatsz feltűnőbb, bohókásabb darabokat is.

1790-2990 Ft (H&M)
1790-2990 Ft (H&M)Sensitive Style

Cipők

Voltak idők, amikor én is szandálban vagy papucsban jártam a Szigetre, de lássuk be, nem ez a legpraktikusabb választás. Bár csodásan kiegészítenek egy rövidnadrágot vagy maxiruhát és nyáron nagyon kellemes őket viselni, de egy porosabb fesztiválhelyszínen nagyon hamar bekoszolódnak a lábaink és onnantól kezdve inkább kiábrándító mint vonzó látványt fogunk nyújtani. Épp ezért én főleg zárt cipőt szoktam javasolni: jöhetnek a tornacipők, bakancsok, bokacsizmák!

Még egy dologra érdemes figyelni: nem kényelmes 8-10 cm-es sarkakon billegni egy koncerten, ezeken a helyszíneken nem elismerő, hanem szánakozó pillantásokat fogsz kapni, ha megpróbálsz a legszebb tűsarkúdban tipegni.

Fűzős bakancs 8990 Ft (H&M), edzőcipő - 5990 Ft (H&M), szandál - 9990 Ft (H&M), bokacsizma - 9990 Ft (H&M)
Fűzős bakancs 8990 Ft (H&M), edzőcipő - 5990 Ft (H&M), szandál - 9990 Ft (H&M), bokacsizma - 9990 Ft (H&M)Sensitive Style

Ékszerek, bizsuk

Az ékszerekben viszont nyugodtan lehet tobzódni egy fesztiválon. Semmi sem túl sok, semmi sem túl nagy, nyugodtan vegyél minden ujjadra gyűrűt, viselj többsoros, feltűnő nyakláncokat, hatalmas karkötőket, tegyél kendőket és pántokat a frizurádba, sőt, ha ahhoz van kedved, tűzz virágot a hajadba!

1790-3990 Ft (H&M)
1790-3990 Ft (H&M)Sensitive Style
Oszd meg másokkal is!
Mustra