Bármilyen grillétellel csodát tesz ez a titkos hozzávaló!

Grilltudományod tökélesítéséhez most egy kevésbé ismert trükkel járulunk hozzá, ami legalább olyan nagyszerű, mint amennyire egyszerű.

A dübörgő grillszezonra tekintettel a Daily Meal hívta fel a figyelmet egy összetevőre, amit a házi szakácsok méltánytalanul keveset használnak (vagy legalábbis nem akkor, amikor kéne), pedig nincs az a sütögetős étel, amit ne lehetne feldobni vele.

A majonéz új oldala

A világon kétféle ember létezik: aki imádja a majonézt, és aki ránézni sem tud. Ha az utóbbi csoportba tartozol, most akkor is igyekezz némi nyitottságot mutatni, mert még ha sült krumpliba tunkolva, vagy szendvicsbe téve nem is ízlik olyan nagyon, a grillezésnél így is beválhat, akármit is dobsz a tűzre. Bár a majonézpreferenciák országonként változnak, a Daily Meal szerint a célnak akármelyik ismert márka terméke megfelel.

Nem csak tunkolni jó
Nem csak tunkolni jóCharlotte Lake / Stockfresh

Több fronton is segít

A grillezés során a majonéznek nemcsak a tányér szélén lehet keresnivalója. Ha ugyanis már a sütés közben is alkalmazod, abból egy csomó előnyöd származhat, például gazdagítja az ízeket és nem engedi, hogy a húsok értékes nedvei kiszivárogva az enyészetté váljanak. Mindehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy amikor legközelebb grillezésbe fogsz, egy szilikonecsettel felviszel egy kevés majonézt a kajára, pontosan úgy, mintha olvasztott vajjal vagy olajjal tennéd ugyanezt.

Elfelejtheted a letapadást

Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor a hal, a cukkini vagy a padlizsán sütögetés közben a grillhez ragad, így hiába igyekszel óvatosan eljárni, a vendégeknek végül apró cafatokban kell felszolgálnod a fogásokat. Ha viszont az ételeken egy vékony réteg majonézt képzel, ez többé nem jelent majd problémát.

Még ízletesebb lesz tőle az étel
Még ízletesebb lesz tőle az ételShutterstock

A majonéznek két másik tekintélyes előnye is van az olajjal szemben: nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fűszerek még inkább megtapadjanak a húson, és mérsékeli a hirtelen fellángolások veszélyét. Szóval, igazából csak nyerhetsz vele!

Bizonytalan vagy, hogy melyik majonézt válaszd? Kattints ide, és eloszlatjuk kételyeidet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek