Poggyászpakolás teszt: ez a legjobb módszer, hogy minden beférjen!

Kipróbáltuk, hogy melyik pakolási módszer foglalja a legkevesebb helyet a csomagodban. De előtte egy bónusz kisokos a kézipoggyászokról.

Alapvetően a fapados társaságoknál most az a helyzet, hogy csak akkor garantálják, hogy az egyébként sem túl méretes bőröndöd magaddal viheted a fedélzetre, amennyiben elsőbbségi beszállást is veszel a jegyed mellé.

A Wizzair kézipoggyász jelenleg 55×40×23 cm, max.10 kg súlyú táska lehet, a Ryanair kézipoggyász pedig egy 55x40x20 centis és max.10 kilós kézipoggyászt, és egy kis 35x20x20 centis válltáskát tartalmaz. De mindkettőt csak azok vihetik magukkal a fedélzetre, akik elsőbbségi beszállást vesznek. Eddig a nagyobb gurulós bőröndöket a kapunál elvették és ingyen betették az gép alsó csomagterébe, na most ez változhat. (Hogy mik a kézipoggyászra vonatkozó szabályok a fapados járatokon, arról bővebben itt írtunk.)

A kézipoggyász tartalma

Hogy mit tehetsz be a kézipoggyászba, az már nem légitársaságfüggő, hanem egységes. Azzal nagyjából már a legtöbben tisztában vannak, hogy nem lehet folyadékot átvinni a biztonsági ellenőrzésen, vagyis a szuvenírbort, olivaolajat biztosan elveszik, de még a saját üdítődet és az ásványvizedet is, akkor is ha nincs felbontva.

A 100 mililiteresnél nem nagyobb méretű tégelyekben, flakonokban és egyebeken tárolt folyadékokat (ide tartoznak a gélek, kenőcsők, krémek is)  és aeroszolokat átlátszó és lezárható tasakba kell helyezni, a biztonsági ellenőrzés során ezeket ki kell venni. Ugyanígy ki kell venni az elektronikai eszközöket, mint például a telefon, laptop, tablet, vagyis már érdemes a pakolásnál előre gondolkozni, és olyan helyre tenni őket a táskában, hogy azok könnyen elérhetőek legyenek az ellenőrzésnél.

Felejtsd el a kisollódat, mert azt nem viheted fel, ahogyan egy csomó minden mást sem, érthető biztonsági okokból a jégcsákányodat vagy a fűrészedet, és a parittyádat is otthon kell hagynod, vagy feladós bőröndbe kell tenned, illetve a paprikaspray és a tűzijáték sem kézipoggyászos történet, de bővebben mindezekről itt olvashatsz

Hogyan pakold a kézipoggyászt? 

Az emberek egy része a szépen összehajtogatós, a másik része pedig a gurigákba rendezős módszerre esküszik, de feltűnnek olyan új technikák is mint az egymásra hajtogatás. Hogy igazságot tegyünk, kipróbáltuk, hogy mi minden fér bele egy átlagos méretű hátizsákba.

Egy öt napos úttal számoltunk, vagyis nagyjából erre az időre elegendő cuccot próbáltunk beleszuszakolni a táskába. Azt nem állítjuk, hogy nem lesznek gyűröttek a pólók mikor kiveszed a csomagból őket, de ha kipakolsz a nyaralóhelyen, akkor általában ki is rúgják magukat. Plusz tanács, hogy míg mi az alsóneműket egy külön kis neszesszerbe tettük, addig megteheted azt is, hogy egy vékony zacskóba teszed, és belenyomkodod a kézipoggyászba tett cipődbe, hogy minden helyet kihasználj.

Összességében jó, ha tudod, hogy a hajtogatás módszerrel nem sok helyed marad a szuveníreknek, a gurigába rendezéssel elég sokat tudsz variálni az elhelyezésen,  a ráhajtogatós módszernél pedig gyakorlatilag képtelenség kihúzni egy pólót a pakkod közepéből. De mutatjuk, mire jutottunk egy nem túl nagy, de jól pakolható hátizsák segítségével. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra