Szőrtelenítés vörös pöttyök nélkül: így kerüld el a bőrirritációt!

Ha odafigyelsz a részletekre, és nem a kád peremén rozsdásodó százéves pengéket használod, megúszhatod a bőrpírt és a benőtt szőröket.

A nők 77 százaléka borotvával szőrteleníti ugyanis a bikini vonalát, ami rengeteg benőtt szőrt, vörös ragyákat és bőrpírt eredményez. Főleg, ha nem figyelsz oda, és ezeréves, rozsdásodó szablyákkal esel neki a szőrtengernek. A Women’s Health szerint van néhány tipp, amit ha betartasz, elkerülheted a kisebb-nagyobb sérüléseket.

Műtárgyak

A sumér időkből hátramaradt áldozókések és az eldobható borotvák mellett fölösleges kitartanod: érdemes egy minél több pengével felszerelt intimborotvával dolgozni. A pengék számának növelésével csökkenthető a bőrre nehezedő nyomás, ami hatékonyabbá és irritációmentessé teszi a folyamatot.

shutterstock 498887167

Pác

Ha a bikinivonal szőrtelenítése előtt áztatod magad egy kicsit a kádban, puhább és könnyebben kezelhetőbb lesz a bőröd. A testradír vagy egy megfelelő szivacs használatával ezután kiszabadíthatod a benőtt szőrszálakat és eltávolíthatod a halott hámsejteket is.

Borotvahab

A borotvahab használata szintén olyasmi, amit nem kéne kihagynod, mert nélküle sok kisebb-nagyobb vágást ejtesz majd a bőrödön, ami irritációt és bőrpírt okoz. A sérülések elkerülése és a folyamat megkönnyítése mellett a borotvahabok hidratáló komponenseire is szüksége lesz a bőrödnek, érdemes tehát ebben az esetben sem a legolcsóbb változatokat választani.

Technika

Az ide-oda vándorló, jobbra-balra és fel-le száguldozó borotvák több benőtt szőrszálat és vágásnyomot hagynak maguk után, érdemes tehát türelmesen és mindig ugyanabba az irányba haladni. Egy több pengével operáló, friss borotvával valószínűleg egyszer is elég lesz végighaladnod a bikini vonaladon: ne nyomd rá, ne kaszabolj, és minden rendben lesz!

Utómunkálatok

Ha végeztél, mosakodj meg és jegeld egy kicsit a végigszántott területeket. Bőrpír esetén a különböző nyugtató szérumok és a teafaolaj is segíthet.

shutterstock 1009556194

Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Az alkohol- és illatanyagoktól mentes hidratálókrémek használata megakadályozza, hogy kiszáradjon és irritálttá váljon a bőröd.

Új pengék

Az 5-7 alkalomnál többször használt pengéktől/borotváktól érdemes minden teketória nélkül megválni, használat után pedig nem árt fertőtleníteni és lemosni a borotvákat. Emellett azzal is nagy szívességet teszel magadnak, ha nem a kád szélén tárolod a két borotválkozás között ide-oda rugdalt borotvákat, hanem egy száraz, tiszta helyen, hét lakat alatt őrzöd azokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek