Így pucold fénysebességgel a fokhagymát

A fokhagymapucolás nem igényel szerteágazó konyhai ismereteket, de van pár trükk, ami lényegesen megkönnyítheti az életed.

Az „ahány ember, annyi szokás” mondás a fokhagyma pucolására éppúgy igaz, mint bármi másra: számtalan iskolája létezik. Vannak, akik a késsel kilapítós módszerre esküsznek, mások koktélkészítővel próbálkoznak, vagy éppen két találat összeillesztve rázzák le a fokhagyma héjat. Most egy negyedik technikáról lesz szó, amihez a Lifehacker szerint csak két vágódeszka és némi fizikai erőkifejtés szükséges.

Egyenként macerás

A faék egyszerűségű ötlet azon a felismerésen alapul, hogy a lapításos, késes eljárással egyenként kell pucolnod, ami felesleges erőfeszítéssel jár. De ha nagyobb felületet alkalmazol, mondjuk egy spatulát, akkor egyszerre nyúzhatsz meg akár öt gerezdet!

shutterstock 317273999
Shutterstock

De miért állnál meg itt? Ha egy egész fokhagymafejet egy vágódeszkára helyezel, majd lesújtasz rá egy másikkal (vagy ami kevésbé drasztikus: ráteszed és ránehezedsz), gyorsan és könnyen lazíthatod meg a héj külső réteget, majd bevihetsz egy újabb csapást, amitől a maradékot is levedli. Ezután ideális esetben már csak minimális utómunkára lesz szükséged egy késsel.

Neked van egy még jobb módszered? Írd meg nekünk!

Oszd meg másokkal is!
Mustra