Tele vannak a bútorboltok menő kerti kiegészítőkkel

Itt a jó idő, de rá se bírsz nézni a kertre vagy az erkélyedre? Mutatjuk, honnan miket tudsz beszerezni, hogy feldobd egy kicsit a teraszt.

Sokat vártunk rá, de végre itt a tavasz, vagyis hivatalosan is elindulhat a kertben sütögetés, teraszon borozgatás és erkélyes kiülések ideje, amikhez a jó időn kívül még némi kiegészítőre is szükség van. A szabadban vacsorázás vagy iszogatáshoz elengedhetetlen legalább egy asztal és szék, és némi dekoráció, hogy tökéletes legyen az összkép. Ha minden megvan, akkor pedig könnyen azon találhatod magad, hogy a munkádat vagy a kedvenc hobbidat is a szabadban csinálod, és csak ősz végén költözöl vissza a négy fal közé. Szétnéztünk, hogy hol tudsz beszerezni mindent a teraszhoz, amit a szomszédok is irigyelni fognak tőled. 

A Bauhaus a katalógusában a városi kertet célozza meg, és nemcsak arra mutat megoldásokat, hogy milyen kaspót vagy rattanbútort rakj a kertedbe, hanem akciós járólapot és kültéri lámpát is vehetsz. A kerti bútorok témakörében a címoldalon megtekinthető 6 személyes étkezőasztal és székek esetében nagyon jól szórakoztunk, amikor megláttuk nagy számokkal kiírva, hogy 34 990 forinttól, majd kiderült, hogy ez az összeg egy darab széknek az ára.

Na de a bosszantó trükközéseken kívül kiderül az is, hogy kerti szerszámokat és öntözőrendszereket is lehet venni, illetve vannak dekorációs elemek is. 2990 forintért 1,85 centis szolárlampionokat lehet venni, és 1990 forintba kerül két darab szolárfüggőlámpa, de van színes borosüveg alakú LED-lámpa, illetve leszúrható kültéri gömb is. Ezeken kívül kerítést, homokozót vagy faházakat is lehet venni, illetve rendelni. 

bauhaus
Fotó: Bauhaus

Természetesen az IKEA is készült kerti kiegészítőkkel, és itt nemcsak bútorokkal és dekorációkkal, de étkészletet, és a kerti sütögetéshez hozzávalókat is találsz. Napelemes és LED-világításból hatalmas náluk a választék, legyen szó pasztell színű gyertyáról, világító füzérekről vagy asztali lámpákról, de rengeteg a kaspó, növény és műnövény is azoknak, akik nem szeretnék végignézni, ahogy kinyírják az életet az erkélyen. 16 970 forint az erkélyre a két összecsukható szék és kisasztal kombináció, de 13 980 forintért is lehet venni egy székes, és még kisebb balkonasztalos megoldást azoknak, akiknek tényleg nagyon kevés a hely az erkélyen, meg persze több személyes változatok azoknak, akiknél jó nagy kert. 

0480838 PE619272 S5
Fotó: Ikea

Külön kategóriákra szedte a kerti termékeket a Jysk, ami azért volt jó ötlet, mert akinek erkélye van és csak két széket szeretne egy kis asztallal, annak nem kell átnyálaznia az összes négyszemélyes étkezőbútort, ráadásul nem is kell szettben gondolkozni, simán lehet variálni, hogy kör alakú, vagy négyzet alakú asztal az ideálisabb az összecsukható vagy rattanfotel-szerű szék mellé. Kerti lámpásokból és szolárlámpákból sincs hiány, utóbbiból már 250 forintért be lehet szerezni földbe szúrható darabokat, és bár lamiponokat nem láttunk, de van bőven függő, vagy asztalra tehető szolárlámpából is. Van viszont nem szolár, de 12 méteres  LED-es függősor, és ne menjünk el szó nélkül a madárfürdető, vagy a pufikabátos kerti törpe mellett sem, akinek a hajából könnyedén varázsolhatunk majd karácsonyi dekorációt is. 

79408 v2
Fotó: Jysk

Strandszékek, kerti garnitúrák, és dekorációs elemek is vannak a KIKA kerti kínálatában. Egyébként a Gardenexpon már ők is és a Jysk is megmutatta a kínálatának egy részét, azóta tudjuk például, hogy kerti törpe helyett flamingót vagy Buddha-fejet kell kitenni a rózsabokor mellé, de láttunk LED-lámpa mellett olvasó kislány kerti törpét is, ami azért tényleg elég újító ezen a vonalon, illetve 33 ezer forintért kitehetünk egy kiegyensúlyozott tekintetű kővé dermedt kutyát is, hogy elijessze a betörőket. Világításból egyébként viszonylag keveset találtunk, de kaspókból, napernyőkből vagy bútorokból nincs hiány, ráadásul többségük éppen akciós is. 

23-gardenexpo-180323-A40A0798
Fotó: Szécsi István / Dívány

Az OBI szerint ideje végre lazítani, ezt pedig a legjobban a kertben a friss levegőn lehet megtenni. Ennek meglelően kerti bútorok és grilleszközök is akciósak a kínálatban. Az címlapon szereplő 127 990 forintos kerti többfunkciós ülőgarnitúra azoknak tökéletes, akik a teraszon vagy a kertben olyan kis kuckót alakítanának ki, amiből hétvégén akár ki se kelnének, ez ugyanis tökéletes olvasáshoz napozáshoz, délutáni szunyókáláshoz vagy beszélgetésekhez is. A kínálatban vannak klasszikusabb étkezőszettek is, és itt például a 75 990 forintos garnitúra valóban egy egész szettet jelent asztallal, székekkel és napernyővel együtt. 

obi.png
Fotó: OBI

Hatalmas a választék a Parktikerben, a locsolócsőtől a kerti bútorokon át a dekorációig minden van. A grillezésnél ők nem állnak meg a sima grillsütőknél, hanem kürtős kalács készítőt is lehet venni, hogy a szalonnasütés után meglegyen a desszert is. És azt is meg kell hagyni, hogy világító kerti dekorációkban is elég erősek, és most nem feltétlenül a kicsit para világító szemű kutyára gondolunk, ami pontosan olyan, mintha egy Tim Burton filmből szökött volna el, hanem például a fára vagy bárhova akasztható szolárkörtékre.

És akkor még nem is beszéltünk a távirányítós, színes LED-es  dekorelemekről, amik akár asztalkaként és hangulatvilágításként is funkcionálhatnak. Nagyon sok a szolárvilágítás, és az akciókban akár egy kerti pancsolóval is feldobhatjuk a házat. Ha pedig kisebb a szabad terület, akkor rengeteg fajta és méretű erkélyre való szék és asztal, vagy teraszra való nagyobb étkezőszett között lehet válogatni. 

01 LED butor
Fotó: Praktiker
Mustra