Ilyen lenne Harry herceg és Meghan Markle bulihétvégéje Budapesten

Mitől olyan hírhedtek az angol legénybúcsúk Budapesten?

Aki a belvárosban él, az pontosan tudja, hogy nem telhet el úgy hétvége, hogy ne látna legalább egy külföldi legény- vagy lánybúcsús társaságot önfeledten szórakozni az utcán. Kevésbé szakavatott szemek azt gondolhatnák, hogy ezek a társaságok a városnézés helyett csak a poharak mélyére néznek, de azt elég rendszeresen. Az igazság ezzel szemben az, hogy egész iparágak épültek arra, hogy a külföldi fiatalok fővárosunkban töltsék el az utolsó szabad hétvégéjüket, mielőtt komoly házasemberek lesznek. 

Persze nemcsak Budapestre szerveznek ilyen utakat, Pozsony, Prága és Varsó is érintett, a programok is nagyjából hasonlóak, sőt van olyan opció is, hogy néhány nappal megtoldva a hétvégét egy egész hetet szentelnek a kelet-európai tematikának. A bulizók és az érintett kerületekben élők viszonya a legnagyobb jóindulattal sem értékelhető szimbiózisként, ezért is szavaz például Erzsébetváros a hétvégén arról, hogy az itt működő vendéglátóipari egységek nyitva tarthassanak-e éjfél után. Hogy mi lesz ennek a kimenetele és maradnak-e a legénybúcsús csapatok az esetleges szabályozás után is, vagy átteszik a székhelyüket egy környező fővárosba, az a jövő zenéje, de addig is nézzük meg, mitől őrülnek meg Budapesten a külföldi fiatalok. 

DSC4264
Kaszás Tamás / Dívány

Ha már mindenki összeköti a legénybúcsúsokat a britekkel, akkor játsszunk el a gondolattal, mi lenne ha Harry herceg és Meghan Markle is élne ezzel a lehetőséggel, és Budapestre jönnének a barátaikkal kiengedni a gőzt. Harry hercegről már régóta tudjuk, hogy nem veti meg az őrült bulikat, egyszer már rehabon is volt, vagyis simán végződhetne úgy az estéje, hogy másnap egy toxikológus ébreszti. Szóval nézzük, milyen is lehetne egy budapesti legénybúcsú Harry herceg módra, ami persze nem fog bekövetkezni, de azért elpoénkodunk egy kicsit a helyzettel! A jó hír pedig az, hogy ezek bárki számára elérhetőek, úgyhogy ha hasonló bulit tervezel mostanában, akkor innen ötleteket is meríthetsz. 

Katonás játékok

Azt tudjuk, hogy Harry herceget 2012-ben négy hónapra Afganisztánba küldte a brit védelmi minisztérium. Kézenfekvő, hogy az erre szakosodott cégek programjából egy jó kis lövészettel indítsa a bulit, ahol mindenféle fegyverrel lövöldözhetne, többek között AK 47-tel is. Egy ilyen alkalom, amikor tényleg addig lőhet, amíg csak belefér, illetve amíg tart a majdnem 200 golyó, 51 ezer forint körül van fejenként, de olcsóbban is lehet csomagot választani, akár filmcímek alapján is. Vagy mehetne egy kört tankon is, ezzel a csomaggal 15-20 perc vezetési élményt szerezhet hepehupás terepen. Az árak és az időtartam változó, van ahol két harci járművet is lehet vezetni 55 ezer forintért, és olyan is, ahol 120 ezer forint egy nem egészen egy órás élmény. Meg persze ott a paintball, ami szintén jó lehet annak, aki szereti ezeket a military stílusú élményeket. 

Azért az éles bevetés nem olyan, mint ezeken a programokon.
Azért az éles bevetés nem olyan, mint ezeken a programokon.Handout / Getty Images Hungary

A fékevesztett buli

Azt is tudjuk, hogy Harry herceg nagyon tud bulizni, és ez már régóta a hobbija, ezért is küldték egyszer elvonóra. A bulinegyedben viszont semmi sem állíthatja meg, csak az, ha bezárnak a helyek éjfél után. De mehetne kora délután beerbike-on egy kört, hogy megalapozza a hangulatot, aztán pedig egy vacsora közben is folytatódhat a buli. A külföldi ajánlatokból nem derül ki, hogy pontosan hova is viszik az ide látogató fiatalembereket, de a program steak and tits, vagyis steak és mellek névre hallgat, és a két sör és húsétel mellé egy erotikus show is jár, tehát ebből arra engedünk következtetni, hogy valószínűleg nem valamelyik Michelin-csillagos éttermünkben ismerkedhetnek majd meg a magyar gasztronómiával. Aztán pedig bevethetik magukat az éjjeli életbe, hiszen természetesen vezetett kocsmatúrákon is részt lehet venni, bulival egybekötve. 

Harry herceg itt Kanye West és P.Diddy társaságában bulizik.
Harry herceg itt Kanye West és P.Diddy társaságában bulizik.Anwar Hussein Collection/ROTA / Getty Images Hungary

Az a szomorú másnap

Megvan az a videó, amikor Harry herceg kissé kapatos állapotban addig táncikál egy medence mellett, amíg bele nem esik? Ha ezt esetleg nem csinálja meg mondjuk a margitszigeti szökőkútnál, akkor másnap a felfrissülés jegyében elmehet fürdőzni, ugyanis ez is a sokszor a csomag része. De kipróbálhatják az agytekervények beindítására valamelyik szabaduló szobát. Igaz, nem tudjuk, hogy a nemzetközi protokollra és diplomáciai kapcsolatokra hogyan hat, ha bezárod a királyi család egy tagját egy szobába. Egyébként ez a program a legénybúcsúk és a lánybúcsúk központi eleme is, ahogyan mindkét nemnek előszeretettel ajánlják még a hajókázást a Dunán vagy a gokartozást is. 

Így iszogatott a barátaival 2004-ben.
Így iszogatott a barátaival 2004-ben.Dave M. Benett / Getty Images Hungary

De nemcsak a férfiak járnak ide előszeretettel, hanem lánybúcsús helyszínnek sem utolsó Budapest, szóval Meghan Markle is simán tölthetné itt utolsó lánynapjait. Jó, azt nem feltétlenül gondoljuk, hogy mindenképpen petrezselymet kellene árulnia a 4-6 villamoson vagy telefonszámokat gyűjtögetnie a metrópótló buszon, de azért neki is vannak tippjeink. A sajtó szerint Cardiffban tartja majd a bulit, mert megtetszettek neki a hangulatos kis utcácskák, de bizonyára csak azért, mert nem tudja, hogy a bulinegyed mennyivel hangulatosabb! (Csak le ne öntsék sörrel valamelyik dizájnerruháját.)

Tánc

Színészetet tanult, aminek biztosan része volt a mozgáskultúrájának a fejlesztése is, az viszont egészen biztos, hogy rúdtáncot nem tanítottak neki. Szóval egyértelmű, hogy ellátogathatna barátnőivel egy órára, ahol talán a fejjel lefelé lógást nem, de valamilyen egzotikus táncot simán betanulhatna. Attól függően, hogy melyik stúdiót választják, nagyjából 3500 forint/ fő árral kell kalkulálniuk, ráadásul közben pezsgőzhetnek is, és meg is örökíthetik a vérpezsdítő mozdulatokat, vagy ahogyan leesnek a rúdról ittasan. De twerkelhetni is megtanulhatnak, vagy öltánccal is készülhet a nászéjszakára. 

A street dance óra jól láthatóan tetszett nekik.
A street dance óra jól láthatóan tetszett nekik.WPA Pool / Getty Images Hungary

Kulináris élvezetek

Az oldalak szerint, ami a férfiaknak a lövöldözés és a tankvezetés, az a nőknél a főzőiskola. Jó, persze azért ők is választhatnak quadozást vagy szabaduló szobát, de mégis előkelőbb helyen állnak az olyan programok mint a szofisztikált borkóstoló, vagy a bonbonkészítő tanfolyam. Aki kicsit súlyosabb bulit szeretne az mehet koktélkészítő foglalkozásra, akár sötétben is, ez olyan 12 ezer forint. Természetesen a nőknek is van beerbike, csak nekik nem sört lehet belőle inni, hanem proseccót, az ára hétvégén egy ilyen bérlésének olyan 90 ezer forint körül van. A programból lehet még olyanokat választani, mint a hungarikumok kóstolása, ami jelen állás szerint hivatalosan a bajai és a tiszai halászlevet, a karcagi pörköltet és a gulyáslevest jelenti az ételek tekintetében, de valószínűsíthetően itt inkább a pálinka, debreceni és gyulai kolbász, kürtőskalács, téliszalámi vonalra állnak rá a vendéglátók. Persze ha arra van igénye a lánybúcsús társaságnak, akkor ők is ehetnek a férfiakhoz hasonlóan egy chippendale műsora közben, vagy olyan programra is előfizethetnek, ahol egy hiányos öltözetű pincér szolgálja fel a fogásokat. 

2014-ben már ismerkedett a koktélkészítéssel.
2014-ben már ismerkedett a koktélkészítéssel.Astrid Stawiarz / Getty Images Hungary

Művészet és szórakozás

Meghan Markle dolgozott egy ideig kalligráfusként is, vagyis nem elképzelhetetlen az sem, hogy valami olyan programot választana a lánybúcsújára, ahol kiélheti egy kicsit a művészi ambícióit. Az a jó hírünk, hogy ilyen élményeket is kínálnak lánybúcsús csoportoknak is, például olyat, ahol egy kis pezsgő keretében kell megrajzolni egy profi segítségével férfiaktot, természetesen élő modellel. Aki kicsit más irányt keres, az választhat olyan programot, amikor kedvenc festményüket  reprodukálhatják a résztvevők, amit aztán mindenki hazavihet, vagy elhagyhat a buli következő állomásán.

Aki Ha modernebb művészetekért rajon, olyan programot is választhat, amikor egészen egyszerűen színeket dobál a vászonra, aztán ebből lesz egy absztrakt alkotás. Az árak változatosak, ugyanis az egész függ attól, hogy hány résztvevő van, illetve kérnek-e olyan extrákat, mint némi étel és ital vagy egy profi fotós, aki megörökíti az egészet. Ha pedig csak élvezni szeretné valaki a művészeteket, akkor mehet a 3D galériába, hogy ott korlátlan mennyiségben képeket készítsen a többiekkel. A VIP csomag, amiben luficsokor, fogadalomkártya és kinyomtatott angyalszárnyas fotó is van, 4500 forint fejenként. 

Megismételhetné Budapesten a 2016-os képét!
Megismételhetné Budapesten a 2016-os képét!Rachel Murray / Getty Images Hungary

Szépségprogram

Ide sorolták az olyan programokat, amik tökéletesek lehetnek a másnap túléléséhez. Természetesen itt szerepel fürdőlátogatás, de lehet kérni masszázst is. A lánybúcsús oldalak ajánlanak közös pedikűrt és manikűrt, ami ha minden jól megy, akár az esküvőig kitart. De különböző kozmetikai kezeléseket, sminket és fodrászatot is lehet kérni az ide látogató külföldieknek. Vagy választhatnak egy kényeztető napot, amikor is semmi más nem történik a menyasszonnyal és kíséretével, minthogy különböző masszásokon, kezeléseken vesznek részt, pihennek egy kicsit közben a szaunában, aztán elmennek jakuzzizni. 

Melyik lenne a kedvenc programod?

Oszd meg másokkal is!
Mustra