Mit tudnak a budapesti VIP mozik?

Az egyik helyen vacsorát kapsz, a másikban meg plüssfotelt. De mit kínálnak még a filmrajongóknak?

Megnyílt a MOM Parkban a Cinema Pink VIP, az Arénában pedig megújult a Cinema City VIP részlege, ezért megnéztük, hogy melyikben érezheti magát menőbbnek az ember, hol kényelmesebb a fotel és így tovább. 

Cinema Pink VIP

Mintha egy felborult medencébe mennél, úgy kell elképzelni a mozi bejáratát a kék csempékkel. A MOM Park megújult mozijában 5 terem található, mindegyik hasonló berendezéssel. Maga a mozi olyan hatást kelt, mintha egy kicsit visszautaztál volna az időben, viszont a technika kifejezetten új, a 4K képminőség azt jelenti, hogy nagyon élesen láthatod a színész alakításokat, míg a Dolby Atmos hangrendszer azért jó, mert bárhol ülsz, mindenhol tökéletesen hallod, hogy a balról jövő bomba tényleg a bal fülednél robbant.  Az üzemeltetők tisztában vannak vele, hogy mennyire hiányzott a mozis közegnek, hogy újra legyen egy olyan hely, ahol előszeretettel adják eredeti nyelven a filmeket, sőt magyar filmeket is lehet nézni angol felirattal, és azt mondják, hogy ezt szeretnék a jövőben is tovább vinni, illetve kevesebb lesz a reklámblokk is mint máshol, ezért nem érdemes elkésni a filmekről azzal a felkiáltással, hogy az első fél óra úgyis előzetes lesz meg reklám. 

VIP életérzés

Az extra életérzés legfontosabb kellékei a hatalmas plüss fotelek. amikhez bőrpuffok szolgálnak lábtartóként. Utóbbi elég kényelmes megoldás, mert úgy rendezi el az ember, ahogyan akarja, mégis társul hozzá egy kis bűntudat, mikor felcsapja rá a lábát cipőben. De haladjunk tovább: elsőre kicsit furcsának hatnak a kis éjjeli lámpával ellátott asztalkák, amiket célszerű lenne kissé alacsonyabbra helyezni, mert pont belelógnak a vászonba. Lehet, hogy ezért a 165 centim a felelős, mindenesetre kicsit idegesítő, mikor egy lámpa takarja a feliratokat, pedig egyébként pont olyan a kialakítás, hogy végre nem kell aggódnom amiatt, ha egy nálam jóval magasabb ember ül elém a moziban. Ráadásul ha ketten mentek moziba, közöttetek nem lesz asztalka. Ez pedig azzal jár, hogy a mellettetek ülő páros valamelyik tagjával kell osztozni. És még valami: ami nagyon hiányzik, az a kólatartó, mert a magasan elhelyezett asztalkáról könnyen magára borítja az ember a popcornnal együtt. 

A körítés

Elsőre kicsit kevésnek tűnik a két jegyértékesítési pont, bár az abszolút pozitívum, hogy a mozin kívül, a Sparhoz is tettek egy jegyeladó pontot, így nem kell felmenni azonnal, hogy átvedd a lefoglalt jegyed. Ha minden igaz, hamarosan működni fog az online jegyvétel is, ami biztosan nagy segítség lesz ha az ember nem szeretne hosszasan sorban állni. Aki nem szeret vagy nem tud lépcsőzni, azt megnyugtatjuk, hogy van liftje a mozinak, illetve annyit el kell árulnunk, hogy a Twin Peaks rajongók imádni fogják a helyet. 

Az ár

A VIP mozijegy árában a mozizás van benne, a belépő 2350 forint a 2D, és 2450 forint a 3D filmekre (ehhez jön még egy 250 forintos szemüvegdíj). Van kedvezményes jegy is, 1850 forint diákoknak és a nyugdíjasoknak a jegy, illetve 1950 forintot kell fizetniük, ha 3D filmet néznének. Az üzemeltetők szerint hamarosan lesznek akciók is, de egyelőre még nem tudjuk milyenek.  A közepes üdítő 650, a közepes popcorn 700 forint, menüben 1000 forintot kérnek érte, míg a nachos menü 1500 forintba kerül. 

Cinema City VIP

Olyan gyorsan újították fel a Cinema City VIP termeit, hogy sokunknak fel sem tűnt, pedig a 28 nap alatt gyakorlatilag minden megújult, és rá sem lehet ismerni az egykori VIP részlegre.

A VIP életérzés

A film kezdete előtt fél órával lehet bemenni, ennyi ideje van az embernek alaposan megvacsorázni. Egy olasz séf gondolta újra az eddigi kínálatot, vagyis szendvicsek és pogácsa helyett több fogás menüsor állt össze, aminek része a pizza és a focaccia is. Továbbra is benne van a mozijegy árában minden, vagyis a vacsora mellett az alkoholos italok is, illetve korlátlan mennyiségben lehet bevinni a filmre pattogatott kukoricát, üdítőt és nachost is. Az alkoholokon kívül minden önkiszolgáló, vagyis itt aztán tényleg annyi szószt nyomhat az ember a nachosra, amennyi csak belefér, az ínyencek keverhetik is, vagy mondjuk a pizzaszeletet is feltuningolhatják vele, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. 

A bőrfotelek a már megszokott dönthető támlával és lábtartóval felszereltek, nagyjából 10 perc alatt felejti el az ember, hogy tulajdonképpen egy moziban van és nem otthon. Minden ülőhelyhez jár kólatartó, meg egy kis magad elé fordítható asztalka, hogy nagyobb legyen a kényelem. A vászonba nem lóg bele semmi, ráadásul olyan kényelmesek ezek a fotelek, hogy abban tényleg jól érezheti magát még az ember még egy két óránál hosszabb filmen is. 

Az árak

Itt nincs kedvezményes jegyár, egységesen 5490 forintba kerülnek a jegyek a 2D filmekre, és 5970 forintba a 3D filmekre. Ebben pedig benne van a korlátlan vacsora, a korlátlan italfogyasztás alkoholos italokra is, é a mozizáshoz a korlátlan pattogatott kukorica, nachos és üdítő. Míg a MOM Parkban csak VIP termek vannak, az Arénában maradt a Cinema City többi terme is, a megszokott árakkal. Egyébként jegyeket foglalni a VIP moziba nem lehet, csak online vagy a helyszínen megvásárolni őket. 

Összegezve

Egy egyszerű 2D mozijegyet, ami a CinemaPink moziban 2350 forintba kerül. Erre jön még rá a mozibüfés vásárlás, ami egy közepes menü esetében alsó hangon 1000 forint. Ha még az ember előtte eszik is valamit, az gyorséttermi árakon számolva is 2000 forint körül mozog, vagyis a végösszeg nagyjából 5350, ami kb. 100 forinttal kevesebb egy Cinema City VIP jegy áránál. Vagyis ha teljes estés elfoglaltságnak tekinted a mozizást, akkor gyakorlatilag mindegy is, hogy melyiket választod. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra