Penésszel érlelték a húst Baranyában

Kifejezetten új módszert talált a húsérlelésre egy Baranya megyei szarvasmarhatermékeket előállító üzem, a Nébih azonban nem igazán lelkesedett a penészben érleléstől.

A hatóság nagyjából 1 tonna  chalorais  szarvasmarha termék forgalomba hozatalát tiltotta meg, és rendelte el a tétel megsemmisítését, miután a siklósi székhelyű NPK Charolles Kereskedelmi Szociális Szövetkezet ellenőrzésén.

 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal  közleménye szerint azért volt szükség a húsok megsemmisítésére, mert nem voltak nyomon követhetőek, de az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt is találtak az ellenőrök.

Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el. A nyomon követhetőség hiánya miatt a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását. 

A penésztől szürke húsokról itt láthatsz egy horrorvideót, a szokásos művészfilmes stílusban, pontosan olyan zenei aláfestéssel, hogy úgy érzed, bármelyik pillanatban megszületik egy új penészmutáns faj, aki aztán első körben az üzem felelőseit tépi szét. Erre persze nem de pénzbírságra azért így is számíthatnak. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek