Bemutatták a jövő legfurcsább kütyüjeit

Bűzbomba, kutyatelefon és orgazmusművészet a jövő.

A Consumer Electronic Show az a gigarendezvény, ahol a világ legnagyobb tech cégei és a trónkövetelők bemutatják az újdonságaikat, amiket egyszer talán majd mindannyian birtokolunk. A jövő egyértelműen az okosotthonoké és az önvezető autóké, na meg az olyan eszközöké, mint a helikopter taxi, az orgazmusfestmény vagy a bűzbomba karkötő. 

Okos termékenységmérő

Fogamzásgátlónak nem feltétlenül a legbiztonságosabb megoldás, viszont azoknak sokat segíthet a Mira ovulációs naptár, akik gyereket szeretnének. Az okos termékenységmérő, ami annyira okos, hogy még mesterséges intelligenciát is bevet, hogy megmondja, mikor érdemes nekifogni a gyermekáldás legfontosabb momentumához. A sima termékenységmérők nem csinálnak mást csak megmondják, hogy aznap van ovulációja a nőnek vagy nincs, ezzel szemben az okos ovulációs naptár tanul, így egy idő után akár egy hétre előre fel lehet készülni a megfelelő időpontra. Egy gond van csak, 100 dollárba, vagyis nagyjából 25 ezer forintba kerül majd, arról pedig nincs hír, hogy az egyszer használatos spatulák, amiket reggelente le kell pisilni az eredmény érdekében, vajon mennyibe kerülnek majd. 

Bűzbombás karkötő

Próbálkoztak már különféle önvédelmi eszközökkel az évek során, volt már önvédelmi fehérnemű és rengeteg olyan kütyü, amivel riasztani lehet a szeretteinket vagy a rendőrséget. Aztán persze kiderült, hogy a legkézenfekvőbb megoldások mindig abból jönnek, ha az emberek egy kicsit jobban figyelnek egymásra. Vagy ha az alapvető emberi érzékekre hatunk. Ha egyedül vagy egy elhagyatott utcán, akkor hiába sípol és villog valami, hiába értesít bárkit, mire odaérnek a segítők, már régen bántalmaztak. Ezzel szemben az Invi bűzkarkötővel el lehet terelni a támadód figyelmét, amíg el tudsz menekülni. A bűzbombát a karkötőd meghúzásával aktiválhatod, és amíg a támadót hirtelen azt sem tudja, hogy mi van, addig te elmenekülhetsz, vagy legalább biztos helyre bújhatsz, miközben segítséget hívsz. 

Initiator Roel van der Kamp
invi

Méregdrága mogyoróallergia-tesztelő

289 dollárért, azaz majdnem 73 ezer forintért lehet venni hordozható mogyoróallergia tesztert, ami elsőre egy vagyonnak tűnik, ám ha belegondol az ember, hogy ezen néhány embernek valóban az élete múlhat, talán megenyhül. A kütyüt gyors, egyszerű használni, és Nima nevű gyártónak nem is ez az első ilyen típusú terméke, ugyanis egy korábbi változat már hasonló elven a glutént is kimutatta az ételekben. Az ételt egy egyszer használatos edénybe kell helyezni, amit bele kell tenni a nem túl nagy teszterbe, és különféle kémiai és vegyi elemzésekkel három perc alatt kiderül, hogy van-e mogyoró a vacsorában.

Morzsi telefonál

A kis kedvencünk unatkozik otthon, nekünk meg hiányzik, mikor munkában vagyunk. Erre keres már egy ideje megoldást a Petcube, akik most egy olyan szerkezettel álltak elő, ami messze túlmutat az egyoldalú megfigyelésen. Eddig a legelterjedtebb az volt, hogy egy kamera segítségével könnyen meg lehetett nézni, hogy éppen melyik cipőnket csócsálja otthon a kutya. Aztán az újabb generációs eszközöknél már lehetett azzal szórakoztatni a macskát, hogy a távolból irányítottuk a lézeres játékát, a kutyának pedig a munkahelyről is lehetett jutalomfalatot adni, ha nem ugatta meg a postást. A legújabb kütyüvel pedig kétirányú lehet ez a folyamat. Jó, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy Morzsi csinál egy szelfit és elküldi, vagy beleugat a telefonba, hanem a kamera jelez a gazdának, amikor Morzsi a látóterébe kerül, és mindez úgy jelenik meg, mintha Morzsi hívná a gazdáját. Elég hülyeségnek hangzik? Akkor képzeljük el hogyan érezheti magát szegény Morzsi, amint a délutáni szunyájából ébredve sétálgat céltalanul a lakásban, aztán csak úgy kap egy jutalomfalatot a látszólag semmiért. Jó hír, hogy ez a telefonálós móka mindössze egy szoftverfrissítés eredménye lesz, így nem kell új készüléket venni, megteszi az előző is. 

Petcube-Bites Home-2-copy-10.png
Petcube

Másfél perc alatt új arc

A technika természetesen a szépségápolásba is beveti magát, a Foreo piacra dobott egy okos arckezelést, a neve UFO, ami a megszokottól eltérően itt azt jelenti, hogy Ur Future Obsession, vagyis a jövő megszállottsága. Ebben azért annyira nem lennénk biztosak, mindenesetre az UFO egy 90 másodperces arckezelést ígér, ez alatt vibrál és melegszik is, hogy hatékonyabb legyen. Egy kis párnát kell a szerkezetre rakni, abban van a csodaszer, vagyis nagyjából ugyanaz, mint egy maszkban, amit felkenünk, majd 90 másodpercen keresztül kell vele az arcot masszírozni. Ezzel elvileg olyan helyekhez is hozzáférnek a hatóanyagok, ami egy sima maszk esetében nem, ráadásul a meleg fellazítja a pórusokat, és a vibrálás segítségével mélyebben a szövetekbe juttatja a krémet. Ja, és ugye csak 90 másodperc az egész, így ez tökéletes a rohanó világunkban. Persze így pont az veszik ki belőle, ami egy jó kis maszk esetében, vagyis, hogy felkenjük, elterülünk a kanapén és hosszú percekig az égvilágon semmit sem csinálunk. 

Borkóstolás anélkül, hogy kinyitnád az üveget

Azok az emberek, akik egyedül borozgatnak esténként, vagy akik nem isznak meg egy ültő helyükben egy egész üveg bort, sokszor gondot okoz, hogy mégis hogyan farigcsálják vissza a parafadugót a helyére, és amúgy is ha néhány napig állni hagyja, akkor előbb-utóbb megpimpósodik még a legdrágább bor is. Na erre találták ki a Coravin bornyitót, ami meglepő, de se nem bluetoothos, nem is kell összekapcsolni a telefonnal és a távolból sem irányítható, viszont sebészi pontossággal fúr éppen akkora lyukat a parafadugóba, hogy egyszerű legyen kitölteni a bort, majd mintha soha nem is lett volna felbontva, tárolni. Attól függően, hogy ki mekkora borszakértő és borfogyasztó, a készülék ára 20 ezer forinttól egészen 150 ezer forintig mozoghat. 

Helikopteres taxi

Elektromos repülőtaxi. Állítólag ez lesz a jövő, a jelen pedig az, amit a Bell bemutatott a CES-en. Persze egyelőre csak egy prototípus az egész, de azért megmutatták a nagyközönségnek, hogy kiderüljön, mire is számíthatunk ha a taxisok már nem az Uber, hanem a helikopterek ellen tüntetnek majd. Bár az, hogy egyik pontról a másikra helikopterrel repkedjünk, még csak a tehetősebbek kiváltsága, de a Bell elektromos helikopter, ami nagyjából egy drón és egy helikopter szerelemgyereke, az ígéretek szerint bárkinek megfizethető lesz. A belsőről pedig annyit, hogy pihenni lehet benne és persze állandó kapcsolatban maradhat az utas a barátaival az internet segítségével, na meg ott lesz a kiterjesztett valóság élménye is. 

The future of urban air mobility. #BellAirTaxi - CLICK the link in our bio for full announcement.

Bell Helicopter 🚁 (@bellhelicopter) által megosztott bejegyzés,

Az orgazmus maga a művészet

A Lioness nevű cégnek köszönhetően bárki festményt készíthet az orgazmusairól, a cég ugyanis olyan dildókat dobott piacra, amelyek végén szenzorok fel tudják térképezni a hüvely és a medencefenék összehúzódásait, egyúttal nézik a test hőmérsékletét is, meg persze van bennük giroszkóp és gyorsulásmérő is, a kapott adatokat pedig szép, színes grafikonokba rendezik. Ezeket persze nem kell mindenáron kilógatni otthon a hálóban, de ha valakinek erre lenne igénye, már nincs semmi akadálya. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra