7 egyszerű, de nagyszerű konyhai trükk

Olyan módszereket gyűjöttünk össze, amik segíthetnek néhány frusztráló konyhai feladat leegyszerűsítésében.

A Daily Mail ezúttal is olyan apró trükköket gyűjtött egybe, amelyek többsége jelentéktelennek tűnő, de mégis kifejezetten idegesítő és macerás részfeladatokra nyújt gyors és egyszerű megoldást. Nem forradalmi újításokról van tehát szó, mégis nehéz nem elismerni az üres sörösüveg és a sosem használt evőpálcikák házasságából született magozó gép feltalálójának csendes géniuszát. 

1. Magozz sörösüveggel

A sörösüveg és evőpálcika párosítás a megfelelő célszerszám hiányában gyorsan káoszba fulladó, a konyhát véres csatatérré alakító cseresznye- és meggymagozásra kínál gyors és praktikus megoldást. Egyszerűen ültesd fel a cseresznyédet az üveg szájára, és szúrd át egy evőpálcikával. Így ráadásul a magokkal sem kell külön foglalkozni, az üres üveg ugyanis a cseresznyemagoknak is kitűnő sírhelyéül szolgál majd.

2. Zöldség-újraélesztés

Ha elfeledkeztél róluk, és petyhüdté váltak a zellereid, a brokkolijaid vagy a spárgáid, új életet lehelhetsz a tetszhalott zöldségekbe, ha egy ideig egy pohár hideg vízben tárolod őket a hűtőben.

3. Gyümölcsérlelés

A kőkemény, szobahőmérsékleten is rekordideig éretlen maradó gyümölcsök érési folyamatait egy egyszerű papírzacskóval is elősegítheted. A zacskóba bugyolált gyümölcsök által termelt etiléngáz ugyanis így nem illan el olyan gyorsan, tehát sokkal gyorsabban beérnek/megpuhulnak majd a gyümölcsök. Különösen igaz ez a banánra és az almára, egy heteken át hiába érlelt, kőzetszerű avokádót is érdemes lehet tehát a zacskóba tenni az almák mellé.

4. Mindig legyen nedves az ujjad..

Ha főtt tojást pucolsz, mert fehérjéhez makacsul ragaszkodó apró héjdarabok így sokkal könnyebben leválaszthatók lesznek. Az már más kérdés, hogy így meg az ujjaidhoz tapadnak majd jobban.

5. Pucolás előtt fagyaszd le

Az amorf gyömbérek héjától megszabadulni szintén frusztráló foglalatossággá válhat, megelőzhető ugyanakkor a héjjal tökölés, ha előtte lefagyasztja valaki a gyömbérjét. Ezután héjastul is le lehet reszelni a népszerű gyógynövényt, a fagyasztás hatására ugyanis szinte észrevehetetlenné válik a reszelékben és az ételekben a héj.

6. Forró vizet a szivacsra

A vízforralás után hátramaradt, még tűzforró vizet a mosogatószerrel való gyakori érintkezés ellenére gyorsan baktériumtenyészetté változó mosogatószivacsok fertőtlenítésére is felhasználhatjuk. Eggyel jobb, mintha simán kiöntenéd.

shutterstock 536162731
Shutterstock

7. Pézsmatökre kanállal

Minden idők egyik legidegesítőbb feladata, azaz a sütőtökfélék kimagozása és „lehajazása” is felgyorsítható egy kicsit a Daily Mail szerint, ha egy kellően robosztus fagyikanállal támadunk a tökre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra