Így tuningold fel eladó lakásodat, hogy több pénzt kapj érte

Némi ráfordítással sokkal kelendőbbé teheted eladásra szánt ingatlanodat. A varázsszó az úgynevezett „home staging”, amely külföldön már évek óta sikerrel működik, ám itthon kevesen ismerik.

A módszerre a Vatera hívta fel a figyelmet, és a hajtás után végigvezetünk a legfontosabb lépeseken, hogy olyan környezetet teremthess, melynek nem tudnak ellenállni az érdeklődők.

Gondolkozz a vevő fejével!

Ahogy az emberi kapcsolatoknál, úgy a lakáseladásnál is meghatározó az első benyomás. Ha jobban belegondolsz, bizonyára te is szívesebben kezdenél új életet egy rendezett, tágas, világos és tiszta otthonban, mint egy zsúfolt és sötét bútorraktárban. Ezért is lényeges, hogy lakásodat a leendő vevő/bérlő szemeivel lásd, és várható igényeinek megfelelően alakítsd át. A puha, vetett ágy és a kényelmet árasztó nappali látványa például már alapból csábító a többség számára.

Home staging Vatera02
Vatera

Először takaríts ki!

Ahhoz, hogy vonzó legyen az otthonod, nem feltétlenül kell milliókat költened. Az egyik alapvető dolog szinte ingyen van: a takarítás. Mielőtt bősz fotózásba kezdenél, alaposan tisztíts meg mindent. Ha szükséges, a fürdőszobában és a konyhában fesd át a fugát, így tovább növelheted a tisztaságérzetet.

A zsúfoltságot a bútorok szelektálásával, áthelyezésével, elforgatásával mérsékelheted. Ha egy nagyobb, összefüggő teret a berendezés okos elrendezésével különböző funkciójú zónákra osztasz fel, különösebb nehézségek nélkül alakíthatsz ki egy kis nappalit, hálót és étkezősarkot. De használhatsz térelválasztó polcot, paravánt is, vagy megvariálhatod a színeket. Csak arra ügyelj, hogy a teret ne pakold tele bútorokkal, mert különben oda a szellős hatás.

Home staging Vatera04
Vatera

Játssz a színekkel!

Egy egyszerű festés is sokat számíthat. A sötét tereket valamilyen natúr színnel érdemes kipingálnod, így nemcsak világosabb lesz a hely, hanem tágasabbnak is fog tűnni. Szintén emellett szól, hogy a harsány falakért nem mindenki rajong.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy fukarkodnod kéne a színekkel. Egy-egy falfelületet festéssel, dekortapétával varázsolhatsz szebbé, míg a szoba hangulatát egy stílusos függönnyel, vagy egy különleges fali dekorációval dobhatod fel.

Tartsd észben, hogy a több helyen felbukkanó, egymáshoz passzoló színek egységet teremtenek – mondjuk a díszpárnán a nappaliban, az ágytakarón a hálóban és a szőnyegen a kisszobában. A kevesebb ugyanakkor ebben az esetben is több: legfeljebb négy színt alkalmazz egy helyiségen belül.

Home staging Vatera05
Vatera

Ügyelj a részletekre is!

A fotózás előtti utolsó lépésként ágyazz be, rámold el a családi fotókat és rakj rendet a konyhapulton. Az összképen a száradó ruhákat is ronthatnak, a személyes tárgyakat rejtő dobozok pedig rendetlenséget sugallhatnak, ezért ezeket se hagyd szem előtt.

Home staging Vatera03
Vatera

Még egy jó tanács: ha a hirdetéshez a kép mellett videót is készítesz, ezzel még inkább megragadhatod az érdeklődők figyelmét, hiszen így virtuális sétát tehetnek nálad és elképzelhetik magukat reménybeli otthonuk falai között.

Oszd meg másokkal is!
Mustra