Ismerd meg a lefolyók legnagyobb ellenségeit!

A zellerrel még a konyhamalacnak is meggyűlik a baja, de nem ez az egyetlen dolog, amivel nem tud megbirkózni.

A Daily Mail szerint még a lefolyók Pengéje, a konyhamalac sem képes csak úgy akármit könnyen kezelhető péppé aprítani, pedig ezúttal nem féltéglákkal és iPhone-okkal tesztelte valaki egy konyhai eszköz tűrőképességét. A következő, ártatlannak tűnő tételekkel érdemes tehát a lefolyó helyett inkább a kukát vagy egy idegesítőbb szomszédot célba venni. 

1. Zeller

A zellerben annyi a rost, hogy a hínárgyanánt összegubancolódó szálak még a konyhamalac pengéit is képesek csapdába ejteni, csakúgy mint a spárga és a kukoricacsuhé indái.

2. Kávézacc

Az adagonként a lefolyóba kerülő kávézacc kis mennyiségben persze nem jelenthet komoly problémát, ha viszont rendszeresen kerül a csövekbe, szép lassan sáros és nyúlós iszap jön létre alattunk, ami persze tárt karokkal fogadja majd a más eredetű, naggyobbacska maradványokat is, igazi kis mocsarakat létrehozva így.

3. Zsiradékok

A zsiradékok lassan és komótosan mozognak ugyan, de a nap mint nap a lefolyóba kerülő cseppek nem elégszenek meg a vezetékek falának bevonásával és a helyi dugulásokkal, sokkal nagyratörőbb terveket dédelgetnek ugyanis: kisebb-nagyobb zsírhegyek felépítésén jár az eszük. Az olajat és a zsírt ajánlott tehát egy külön edényben összegyűjteni, és az arra kijelölt hulladékgyűjtő helyeken leadni.

shutterstock 839095

4. Tészta

A megfőtt tészta leszűrése során a mosogatóba kerülő vakmerőbb tésztadarabok szépen kikerekednek, megdagadnak odalent, szintén hozzájárulhatnak tehát egy esetleges duguláshoz.

5. Krumplihéj

A keményítőt tartalmazó krumplihéj a babhoz hasonlóan a konyhamalac darálójában is csak átalakul, de nem szűnik meg szemétnek lenni, inkább egy iszapos moslék formájában születik újjá, és bukkan fel újra.

6. Tojáshéj

A tojáshéj megint csak olyasmi, ami a hulladékaprítók eszén is képes túljárni, a konyhamalac falára ragadó héjak ugyanis elkoptathatják vagy akár el is törhetik az aprító pengéit. Legalábbis a tojáshéj ellenes lobbi véleménye szerint, létezik ugyanis egy tojáshéj-barát csoportosulás is, amelynek tagjai szerint nem elkoptatja, hanem megélezi a tojáshéj a pengéket.

7. Csontok

A csontok gyakran túl keménynek bizonyulnak, és megakaszthatják a pengéket, ráadásul ha mégis átjutnak ezen az akadálypályán, a csövekben is megakadhatnak, kiindulópontjává válva egy esetleges dugulásnak is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek